Selayı duyan baba Erden Balcı'nın yakınları ve arkadaşları camiye koştu. Camiye gelenler olayın bir şaka olduğunu öğrendiklerinde neye uğradıklarını şaşırdı.
Merkez Koca Camii'nde öğle saatlerinde verilen selada "Trabzonspor'lu Serkan Balcı'nın babası Erden Balcı vefat etmiştir. Cenazesi Yeni Bahar Camiinde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecektir. Dost ve akrabalarına duyurulur" denildi.
Selanın okunmasının ardından ikindi namazına doğru tüm Nazillili vatandaşlar camiye akın etti. Ancak camide cenazeyi göremediler. Daha sonra Yenimahalle Muhtarı Halil Elmalı, Yenibahar Camii İmamı Mehmet Öztürk ailenin yakınlarını arayarak cenazeye ne olduğunu sorduklarında büyük bir şoke uğradılar.
Nazilli Yenimahalle'de ikamet eden Trabzonsporlu ünlü futbolcu Serkan Balcı'nın babası Erden Balcı'nın babasıyla ilgili yapılan anons şaka olduğu anlaşılınca tepki çekti.
Ünlü futbolcu Serkan Balcı'nın babası, oğlunun da olayı duyduğunu ve kendisini aradığını, konuştuklarını söyledi. 'Böyle şaka yapılır mı?' diyen Erden Balcı "Arkadaşlar öyle bir şaka yapmışlar ki neye uğradığımı şaşırdım. Telefonlarım susmadı. Sağ olduğumu anlatana kadar neredeyse çatlayacaktım. Gördüğünüz gibi sapasağlam ve ayaktayım" dedi.