Celalettin Cerrah, ilk valilik görevini yapacağı Osmaniye"de Başbakan gibi

İSTANBUL Emniyet Müdürü iken Osmaniye'ye Vali olarak atanan Celalettin Cerrah, görev yerine gitmek üzere uçakla geldiği Adana"da bir sürprizle karşılaştı. Yakınlarını karşılamak için havalimanına geldiğinde polisin denetimine takılan bir kişi Cerrah"ı görünce, “Beni bırakın Cem Garipoğlu"nu bulun” diye bağırdı. Cuma namazını havalimanı yakınında bir camide kılan Cerrah, Osmaniye'ye çok şey kazandırmak istediğini söyledi.

THY"nin tarifeli uçağıyla eşi Hülya Cerrah, kızları Gözde ve Merve ile birlikte Adana"ya gelen Celalettin Cerrah"ı, Adana Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Osmaniye Belediye Başkanı MHP"li Kadir Kara, Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, AKP Osmaniye İl Başkanı Ömer Yağmur karşıladı. Eşi ve kızlarını VIP Salonu"nda bırakan Cerrah, havalimanından ayrılıp, yakındaki bir camiye giderek cuma namazı kıldı.

Cerrah"ın Adana Havalimanı"ndan çıktığı sırada, Almanya"dan gelen yakınlarını minibüsüyle almak için Gaziantep"ten gelen 45 yaşlarındaki Mehmet Rıdvan Doğangül, kaçak yolcu taşımacılığı yapıyor olabileceği şüphesiyle polis denetimine takıldı. Doğangül, polisler ruhsatını aldığı sırada, Cerrah"ın de çıktığını görünce, “Sayın valim bizden ne istiyorlar” diye bağırdı, ardından polislere dönüp, “Beni bırakın Cem Garipoğlu"nu bulun” dedi. Cerrah, Doğangül"e yardımcı olunması için korumalarına talimat verdi. Doğangül, kaçak yolcu taşımadığı belirlenince ruhsatı teslim edildi, ardından yakınlarıyla havalimanından ayrıldı.

GAZETECİLER YÜZÜNDEN KÖPEĞİNE SU VERMEDİ

Cerrah"ın kızı Gözde Cerrah, özel kutusunda resmi plakalı bir otomobilin bagajına yerleştirilen Sibirya kurdu köpeğine pet şişeyle su vermek istedi, gazetecilerin çekim yapmak üzere hareketlenmesi üzerine vazgeçti. Köpeği otomobille götürülürken otomobildeki görevlilerden, ona su vermelerini istedi.

Cerrah, cuma namazından sonra döndüğü havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili soru sorulmak istenmesi üzerine, “Münevver"i bana değil, Hüseyin Bey'e (İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın) sorun. Osmaniye"yle ilgili sorular sorun ki cevaplayayım” dedi. Kendisinin Vali olmasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ndeki ekibinin de dağıtıldığının hatırlatılması üzerine Cerrah, “Emniyet devamlılık ister. Görev devamlılıktır. Onlar da şark görevi gelen arkadaşlarımızdı” cevabını verdi. Cerrah, Hüseyin Çapkın"ın İstanbul"da göreve hızlı başladığı, 2 gecede operasyonlar düzenlediği haberleriyle ilgili olarak da, “İstanbul"u hiç merak etmeyin. Ben günde 4 saat uyuyordum. 20 saatimi göreve ayırdığım zamanlar oldu. Bunu gerektiriyor İstanbul. Çapkın tecrübeli bir polis müdürüdür” dedi.

OSMANİYE- İSTANBUL İŞBİRLİĞİ

Cerrah, “Münevver Karabulut cinayetine özel ilgi gösteriyordunuz. Bu ilginiz devam edecek mi?” sorusunu da şöyle yanıtladı:
“4 bin 500 cinayetten yüzde 95"inin faili yakalandı. Faili meçhul, yok denecek kadar az. Birçoğunun zanlısı Türkiye"de olduğu gibi Avrupa"da da aranıyor. Ülkemizin her yerinde cinayetler oluyor ve failleri aranıyor. Osmaniye"de de, Adana"da da bizim polisimiz çalışıyor. Mutlaka yakalayacaklar. Her türlü çalışmayı yapıyorlar ve en kısa sürede yakalamak için çaba gösteriyorlar. Türk polisi onu en kısa sürede yakalayacaktır. Cinayetlerin hepsine polis müdürleri özel ilgi gösterir. Faili meçhulleri hiç sevmeyiz. Mutlaka failini yakalamak için çaba harcarız. Vali oldum diye bu cinayeti görmezden gelmek mümkün değil. Osmaniye Emniyet Müdürümüz daha önce İstanbul"da çalışmıştı, çok başarılı biri. Talimat verip, İstanbul"la çalışmasını isteyeceğim. Bu konuyla ilgili İstanbul polisiyle müşterek bilgileri değerlendirip, bu bölgede de çalışmalara devam edecektir. Mutlaka yakalanacaktır. Faili bellidir, yakalanmaması gibi bir şey söz konusu değildir.”

"OSMANİYE GÜNDEMDEN DÜŞMEYECEK"

“Vali olmak nasıl bir duygu ?” diye sorulan Cerrah, şerefli bir görev aldığını belirtip, “Osmaniye"de çok şeyler yapmak, çok şeyler kazandırmak istiyorum. İnşallah hep birlikte ilerdeki günlerde göreceğiz. Her türlü sivil toplum örgütü, belediye ve bütün kurumlarla Osmaniye"nin sesini Türkiye"ye duyuracağız. Diyebilirim ki Osmaniye gündemden hiç düşmeyecektir” diye konuştu.

Celalettin Cerrah, daha sonra makam aracına binerek, ailesi de başka araçla havalimanından ayrılıp, öğle yemeği için Aqualand Tesisleri"ndeki Gönül Kebap Restoran"a geçti. Buradan da 1996 yılında il olan Osmaniye"nin 4"üncü valisi olarak göreve başlamak üzere Osmaniye"ye hareket etti. Aynı saatlerde, Osmaniye"de de mehter marşlı karşılama için yoğun bir hazırlık göze çarptı.

BAŞBAKAN GİBİ KARŞILANDI

Celalettin Cerrah, ilk valilik görevini yapacağı Osmaniye"de Başbakan gibi karşılandı.

Adana"dan sonra karayoluyla Osmaniye"ye geçen Cerrah"a karşılama etkinliği otoyol çıkışından başladı. Osmaniye Ticaret Borsası (OTB) Başkanı İmam Hüseyin Çelik başkanlığındaki karşılama komitesi, Cerrah"ı karşılamak amacıyla otoyol çıkışındaki kavşakta saatler öncesinden hazırlık yaptı. Burada Osmaniye Belediyesi itfaiyesine ait 2 arazözün yıkayarak temizlediği alanda 26 davul- zurna ekibi görevlendirildi. Karşılıklı durarak koridor oluşturan davul- zurnacılar Cerrah geldiğinde, "Ölürüm Türkiye" şarkısını seslendirdi. Davul- zurnacıların koridorundan yürüyen Cerrah, koridor sonundaki tören çadırına geçti. Tören çadırına yürüyüşü sırasında Cerrah"ın önüne, kucaklar dolusu karanfiller atıldı. Balonlarla TAK kurulup, "Hoşgeldiniz" yazısı da oluşturulan alanda, MHP"li Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı marşlar seslendirdi. Yaklaşık 800 kişi tarafından karşılanan Cerrah, konuşma yapmak için kürsüye geldiğinde OTB Başkanı Çelik, etrafına yerfıstığı yerleştirilerek hazırlanmış kaşkolu boynuna taktı. Alanda, "Hepimiz tek devletiz. Hepimiz tek milletiz. Hepimiz Osmaniyeyiz. Hepimiz Celalettin Cerrah"ız", "Sevdalıyık sana sevdamıza kavuştuk" pankartları asıldı.

"ELİ DOLU GİTMELİYİM"

Törende konuşan Cerrah, karşılama töreninden çok memnun kaldığını belirterek şunları söyledi:

“Osmaniye halkının bu sıcak günde beni karşılaması, hakikaten çok hoşuma gitti. Ama sizlere zahmet verdik. Bu sıcak havada keşke burada, bu zahmetlere girmeseydiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Bugün Osmaniye"de göreve başlayacağız. İnşallah Osmaniye"nin vizyonunu en iyi yere taşımaya çalışacağız. Cerrah olarak tek başıma bir şey yapmam mümkün değil. Hep birlikte, tüm sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Çünkü, burada güzel insanlar içinde kendimi görüyorum. Hepsi yiğit insanlar. Gavur Dağı"nın yiğit insanlarısınız. Devlet memurluğumdaki 35 yılda hep doğru ve dürüst çalışmadan yanayım ve doğru, dürüst çalışmadan da kesinlikle taviz vermedim. Anadolu"nun, Gavur Dağı"nın yiğit insanları için de inanıyorum ki çok güzel şeyler yapacağız, başaracağız. Buraya atamam çıktığında inanın çok sevindim. Anadolu"nun yiğit insanlarıyla beraber olacağım için çok sevindim. Buraya gelmeden önce İstanbul"daki çeşitli kuruluşlarla, holding yöneticileriyle "Osmaniye"ye ne yapabilirim" diye konuştum. "Osmaniyeme eli dolu gitmem gerekiyor" dedim. arkadaşlara ve inşallah onlardan aldığım sözleri en kısa sürede yerine getirdiğimizde hepimizin yüzü gülecek.”

300 ARAÇLIK KONVOYLA VİLAYETE

Mehtarbaşını da kutlayan Cerrah, daha sonra makam aracına binerek valiliğe geçti. Cerrah"ın makam aracı peşinde 300"e yakın araç konvoyu oluştu. Polis mangasını selamlayan Cerrah"ı, üzerlerine beyaz tişört giyen ve bu tişörtlerde her birinde bir harf bulunan ilköğretim okulu öğrencileri yan yana durarak, "Cerrah amca hoşgeldin" cümlesini oluşturdu, ardından aynı cümleyi slogan olarak seslendirdi. Çocukların bu hareketiyle duygulanan Cerrah onları alkışladı, ardından tek tek öpüp hatıra fotoğrafı çektirdi.

Makamda kısa süre gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cerrah, İstanbul ile Osmaniye arasındaki kıyaslama yapılması istendiğinde, “Bunun kıyaslamasını yapamam. Valilik çok onurlu bir görev. Daha üst makam olduğu için kıyaslama yapmam mümkün değil” dedi. Cerrah, daha sonra basına kapalı olarak kutlamaları kabul etti. DHA