Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü Huriye Moral komisyon üyeleri ile birlikte Aydın Barosu'nda düzenlediği basın toplantısında anne baba ve çocuklardan oluşan aile yapısının, çocuğun ruhsal gelişimi ve sosyal uyumu açısından vazgeçilmez olduğunu söyledi. 
     Bu vazgeçilmez durumun, anne ve baba arasındaki anlaşmazlık ve geçimsizlik sonucu boşanmaları nedeniyle son bulabildiğini ifade eden Moral, şöyle konuştu: 
     ''Anne ve babanın artık birlikte yaşamadığı bu durumda, çocuğa verilmesi gereken sevgi, mutluluk, güven ve huzur ortamı çocuğun öncelikli yüksek yararı gereği her koşulda sağlanmalıdır. Bu bakımdan, anne ve babanın boşanması halinde söz konusu olabilecek velayet, nafaka ve kişisel ilişki kurulması durumlarının nasıl ve şekilde olması gerektiği hakkında, toplumu bilinçlendirmek amacıyla bir çalışma yaptık. Afiş ve broşürler hazırladık. Hazırlanan 3 bin broşürü, Aydın Adliyesi Aile Mahkemesinde, boşanmak üzere olan çiftlere dağıtacağız. Boşanmış anne ve babalara, bitenin kendi ilişkileri olduğunu, anne ve babalıklarının ise hala devam ettiğini anlamalarını ve çocuklarının hayatı boyunca her ikisinin de desteğine ve sevgisine ihtiyacı olduğunu unutmamalarını sağlamak istiyoruz.'' 
     Moral, hazırlanan bin afişin vatandaşların yoğun olduğu kurumlara, köy muhtarlıklarına, hastanelere ve Aydın Adliyesi'ne asılacağını kaydetti. 
     Toplantıya Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Elvan Vatanseven Tıkır ve Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Gökçen Kaya katıldı.