Doğan Grubu, usulsüz hesap işleri nedeniyle ağır bir ceza yükü altına girdi. İlk olarak kağıt kaçaklığı iddiasıyla patlak veren Doğan Grubu'ndaki gelişmeler Aydın Doğan'ı zorlu bur sürecin içine itti.

5 MİLYAR LİRAYI BULDU

2006 yılından bu yana Maliye tarafından ortaya çıkarılan usulsüzlükler sonrasında Doğan Grubu'na toplamda 5 milyar liranın üzerinde para cezası kesildi. Doğan Grubu bu cezaların bir kısmıyla ilgili uzlaşma yolunu seçerken, 861 milyon lira ve 3,8 milyar liralık cezalarla ilgili olarak hukuki yola başvurma kararı aldı. 7 Eylül 2009 tarihli 3,8 milyar liralık cezayla ilgili teminat gösterilmesini talep edilirken, gecikme faiziyle beraber Doğan Grubu'ndan toplamda 4,8 milyar liralık teminatın 15 gün içinde gösterilmesi isteniyor. Tüm bunlar olurken, Doğan Grubu ticari faaliyetlerini de hız kesmeden sürdürüyor.

TV5'İN YAYIN HAKKINI ALDI

Son olarak Doğan Grubu TV5 kanalının karasal yayın hakkını satın aldı. Doğan Holding'in 24 milyon lira ödediği bu karasal yayın hakkı sayesinde CnnTürk'ün yeniden anten yayınına taşınması planlanıyor. Bu yayın hakkı 76 il ve 480 ilçede karasal yayını olanaklı kılıyor.

PETROL OFİSİ HÂLÂ MASADA

17 Şubat 2009 tarihinde verilen 861 mil-yon liralık vergi kaçakçılığı cezasıyla ilgili Petrol Ofisi hisselerini satışa çıkaran Doğan Grubu, aynı zamanda ortağı olan OMV'ye satma kararı almıştı. Hatta bu konuyla ilgili yorum yapan yabancı analistler hazırladıkları raporlarda “OMV CEO'su şimdi ellerini oğuşturarak Petrol Ofisi rüyasının gerçeğe dönüşmesini bekliyor” ifadeleri kullanmıştı.


Yarın Org. Başbuğ ile 'özel' görüşecek

Doğan Yayın Holding A.Ş'nin kayıtlı sermaye tavanı 1 milyar liradan 2 milyar liraya yükseltiliyor. Şirket bu parayı borsadaki hissedarlardan talep edecek.

Diğer yandan Aydın Doğan'ın sürpriz bir randevuyla yarın Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na giderek Org. İlker Başbuğ ile görüşeceği öğrenildi. Burada Doğan Yayın Holding'in yönetim Kurulu Üyesi Soner Gedik tarafından Org. İlker Başbuğ'a gruba kesilen cezalarla ilgili bilgiler verileceği belirtilirken, Aydın Doğan'ın Genelkurmay Başkanı ile özel olarak görüşmek istediğine dikkat çekiliyor.-yeni şafak