Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, düzenlediği basın toplantısında, Bağ-Kur ve SSK prim borçlarının yeniden yapılandırılması için Maliye Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan nezdinde uzun soluklu çalışma yaptıklarını kaydetti.

Bu çalışmalar sonucu uygulamaya koyulan yasayla birikmiş prim borçlarında yüzde 85'lere varan indirimlerin elde edildiğini anlatan Birsen, şöyle konuştu:

''Bu durum zorda olan esnaf ve sanatkarımıza bir nefes alma imkanı sağlamıştır. Bu çalışmamızı devam ettirerek esnaf ve sanatkarımız için bir müjdeli sonuç daha elde ettik. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Ziraat Bankası ile yoğun görüşmelerimiz sayesinde, emekliliğini hak etmiş, ancak prim borcu bulunan esnaf ve sanatkarımız için de emekli aylıklarından mahsup edilmek üzere kredi imkanı sağladık. Gününü doldurmuş olan esnaf ve sanatkarımız 28 Temmuza kadar Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne ve Birliğimize başvurdukları taktirde hem aftan hem de kredi imkanından yararlanabileceklerdir. Kredi 5 yıl vadeli ve yüzde 1,75 faizle verilecek.''