Türkiye, İsrail"de koalisyonu yine böldü. "Olay" Dışişleri Bakanı Lieberman"ın “Türkler yalancı, özür beklemek küstahlık” sözlerine karşı Başbakan Netanyahu “Görüşleri İsrail"i bağlamaz” dedi.

İsrail"deki koalisyon hükümeti, Türkiye gündemiyle bir kez daha krizin eşiğine geldi. Mavi Marmara saldırısının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu"yla yapılan gizli görüşmeye İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman yerine Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer"i göndererek hükümette kriz oluşturan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ortağıyla bir kez daha ters düştü.

Önceki gün basına kapalı gerçekleşen bir toplantıda Lieberman"ın “Türklerin yalanlarına tahammül edemiyorum; Netanyahu"nun Ortadoğu barışı özlemi gerçekdışı ve Filistin Yönetimi gayrımeşru” sözlerinin ardından bir açıklama yapan Başbakanlık, “Lieberman"ın görüşleri İsrail"i temsil etmemektedir, yalnızca kendisini bağlar” dedi. Bunun üzerine Lieberman da Netanyahu"nun sözcüsü olmadığını ve kendi görüşlerini söyleme hakkı olduğunu belirtti. Karşılıklı atışmaların ardından koalisyonun bir diğer ortağı İşçi Partisi, Lieberman"ı bir açıklamayla kınadı. Kadima Partisi milletvekillerinden Yoel Hasson ise Lieberman ile Netanyahu arasındaki mücadelenin bedelini tüm İsrail halkının ödediğini vurgulayarak, Başbakan"ın, Lieberman"ı görevden alması gerektiğini söyledi. Likud"lu bir bakan ise “Lieberman aklını kaçırmış” dedi. (Taraf)