109 gün aradan sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gol atamama şanssızlığını kıran Gökhan Ünal, lig yarışı için umutlu konuştu. Önlerindeki Sivas maçının önemine değinen yıldız futbolcu, “Şampiyonlukta en favori takım bizdik. Ancak beklenmedik kayıplar yaşadık. Şimdi önümüzde Sivas maçı var. Kazanırsak şampiyonluğun en güçlü adayıyız. Sivas'ı da yenersek bizi kimse durduramaz” dedi. Trabzonspor'un son şampiyonluğunun ardından yıllar geçtiğine işaret eden Gökhan, “Uzun süre sonra bir hava yakalandı. Kimse sezon başında şampiyonluk beklemiyordu. Eğer sabır gösterilirse bu takım çok büyük işler başarır” yorumunu yaptı.
Gol yollarındaki şanssızlığının kırılmasında yedek kalıp kendisini toparlamasının etkili olduğunu belirten Gökhan, “Psikolojik olarak yıpranmış durumdayım. Böyle olunca da bir türlü sahada istediklerimi yapamıyorum. Rahatlıkla atacağım goller kaçıyor. Bunun bir baskısı var üzerimde” dedi ve krallık konusunda “Gol kralı olma hedefim devam edecek. Hedefim ligi 18 golle tamamlamak” ifadelerini kullandı.


Yanal'dan şut emri

Ligde Sivasspor'a konuk olacak Trabzonspor, rakibini uzaktan şutlarla yıkmayı planlıyor. Teknik direktör Ersun Yanal, dünkü idmanda futbolcularına kaleyi gördükleri yerden şut çekme emri verdi. Özellikle takımın en formda isimleri Yattara ve Alanzinho'ya bu direktifleri veren Yanal, antrenmanın büyük bir bölümünü şut çalışmasına ayırdı.