Adalet Bakanlığı"nda 9-10 Ekim tarihlerinde yapılan “Çocukların cinsel istismarı ile ilgili kanunda yapılacak değişikler” toplantısında yaşanan bir olay geçen aya damgasını vurdu.

Büyük tartışmaya yol açan olayın nedeni, bu toplantıya katılan bir yetkilinin “Evlilik yaşı 14"e indirilsin ve bundan daha büyük yaştaki kızların cinsel tacizi şikayete tabi olsun” teklifiydi.

Bu teklif ilk anda Adalet Bakanlığı"na mal edildi. Hüseyin Üzmez"in başrolünde olduğu küçük bir kıza taciz olayı henüz yaşanmışken, hükümetin onu kurtarmak için harekete geçtiği şeklinde yorumlandı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise bu teklifin Yargıtay üyesinden geldiğini kendileriyle bir ilgisi olmadığını açıkladı.

Ancak bugün Radikal Gazetesi"nde bir yorumu yayınlanan Dr. Güçlü Ildız, bu teklifi veren kişinin Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu Başkanı Psikiyatrist Dr. Yalçın Ergezer olduğunu yazdı. Buraya kadar her şey normal fakat Dr. Ergezer"in bir özelliği daha var.
Kendisi 14 yaşındaki B.Ç."ye cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Hüseyin Üzmez"i kurtaran rapora başkan sıfatıyla imza atan kişi.

Dr. Ergezer önce kanun değişikliği için yapılan bir toplantıda evlilik yaşının 14"e indirilmesi için teklifte bulunuyor bir süre sonra ise Üzmez tarafından tacize uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç. ile ilgili rapor hazırlayan kurula başkanlık yapıyor. Kuruldan çıkan raporu artık herkes biliyor ama hatırlatmakta fayda var. Kurula göre 14 yaşındaki B.Ç., Üzmez"le yaşadıklarından sonra normal hayatına devam edebilir. Daha teknik bir ifadeyle “Bedensel ve ruhsal bütünlüğü” bozulmamış.

Olayları üst üste koyunca ortaya çıkan tablo dehşet verici. Peki bunun sorumlusu kim ve bu tesadüfleri bakalım Adalet Bakanlığı nasıl açıklayacak?
HÜRRİYET