Ancak bu kez 21 yaşındaki bir gencimizi ne mayın ne de hain bir saldırı şehit etti. Daha önce terörist saldırıya uğrayan Dağlıca Taburu"nda vatani görevini yapan Piyade Er Mehmet Karataş, heyecan, özlem içinde nöbet tutarken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Karataş"ın şehit olduğu haberi, Adana Yeşilyurt Mahallesi"ndeki baba evine kor gibi düştü. Dün öğle saatlerinde Karataş Ailesi"nin evine sağlık görevlileri ile birlikte gelen askeri yetkililer, Karataş"ın şehit olduğu haberini verdi. Acı haberle yıkılan baba Fahrettin Karataş gözyaşı dökerken, şehidin annesi ve evdeki yakınları sinir krizi geçirdi. Sağlık görevlileri, şehidin annesine sakinleştirici iğne yaptı. 3"ü erkek 4 çocuk babası Fahrettin Karataş, oğullarından en küçüğünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Diğer oğullarının da terör bölgesinde vatani görevlerini yaptığını belirten baba Karataş göşyaşları içinde şunları anlattı: “Mehmet"le en son 10 gün önce görüştük. Dağda olduğunu, durumunun iyi ve rahat olduğunu söylemişti. Bu telefon görüşmesinden 10 gün sonra acı haberi aldık. Askerliğinin bitmesine 9 ay vardı. Bugün öğlen askerler gelip, şehit olduğunu söyledi. Ancak, nasıl olduğunu bildirmediler. Detayları daha sonra anlatacaklarını söylediler. Oğlum şerefli bir şekilde şehit oldu, gitti. Artık bu terör olaylarının bitmesini istiyorum.”

Baba Fahrettin Karataş, terörün bitmesine yönelik çalışmaları da olumlu bulduğunu söyledi. Şehidin babasının oturduğu evin bulunduğu sokağa dev Türk Bayrağı asıldı. Şehidin yarın Adana"da toprağa verileceği belirtildi.
Vatan