AK Parti'nin 3 Ekim'de yapılacak 3. Olağan Büyük Kongresi'sine 'Demokratik açılım' süreci damgasını vuracak. Kongrede atılacak sloganlar ve ilk kez kullanılacak AK Parti şarkısında 'Biz birlikte Türkiye'yiz' teması işlenecek.

8. YILA ÖZEL TÜRKİYE MARŞI

14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti, 3 Ekim'de ASKİ Spor Salonu'nda yapacağı 3. Olağan Büyük Kongre'sinde yeni slogan ve şarkılarla kamuoyunun karşısına çıkacak. Partinin kongrede kullanacağı slogan ve şarkılarda ise 'Demokratik açılım' sürecine göndermeler bulunuyor. İlk kez kongrede kullanılacak 8. Yıl Marşı'nda 'Biz birlikte Türkiye'yiz' sloganı işlenecek. Şarkının sözleri şöyle: “IŞIK BURDAN YÜKSELİR/ Biz elele kuvvetliyiz / Gücümüz burdan gelir, / Biz birlikte Türkiye'yiz / Işık burdan yükselir... /Burda birleşir eller / Dostluk burda güçlenir / Aşkla yanar gönüller / Işık burdan yükselir... / Umut burda boy verir / Emek burda güçlenir / Kararsa da dört bir yan / Işık burdan yükselir... / Birleşelim kardeş gibi / Coşsun kalpler ateş gibi / Hiç sönmeyen güneş gibi/ Işık burdan yükselir...”

BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ

AK Parti, hazırladığı sloganlarda da ağırlıklı olarak 'demokratik açılım' sürecine uygun sloganları tercih etti. Kongredeki en çok kullanılacak slogan 'Biz birlikte Türkiye'yiz' olacak. Diğer sloganlar şöyle: 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın', 'Her Zaman Birlik', 'Daima Millet; Daima Hizmet', 'Daima Dirlik; Daima Birlik', 'Daima ileri', 'Yolumuz her zaman milletin yolu', '72 Milyon İçin AK Parti.' /yeni şafak