Turkcell Süper Lig'de haftalar geçtikçe takımların üzerindeki baskı giderek artıyor.

Sivasspor'un liderliğini sürdürmesi 4 büyükler üzerindeki kara bulutları dağıtmazken, Galatasaray'da Michael Skibbe'nin gönderilmesi Süper Lig'de yaşanan son önemli gelişme oldu. Skibbe'nin gönderilmesiyle Galatasaray'da sular bir nebze olsun durulurken, Fenerbahçe'ye geldiği günden beri tartışılan, birçok kesim tarafından Sarı-lacivertli ekipte günlerinin sayılı olduğu düşünülen İspanyol teknik adam Luis Aragones ise, ilginç bir nedenden dolayı, bazı kesimlerin gururu oldu. İspanyol teknik adam Turkcell Süper Lig'de geride kalan 21 hafta sonunda görev yapan tek yabancı teknik adam konumunda bulunuyor.

Birçok futbol adamının Türk futbolunun önündeki en büyük engel olarak gördüğü 'yabancı teknik adam çalıştırılması' 2008-09 sezonunun geride kalan 21 haftası sonrasında iyice dibe vurdu.

2008-09 sezonuna 3 yabancı teknik adamla başlayan Turkcell Süper Lig'de, Antalyaspor'un birkaç hafta sonra Çek çalıştırıcı Joseph Jarabinsky'nin görevine son vermesiyle bu sayı 2'ye düşmüştü.

Ve geçen hafta Galatasaray'ın, sahasında Kocaelispor'a tarihi bir skorla yenilmesinin ardından beklenen gelişme oldu ve Sarı-kırmızılılar da Alman teknik adam Michael Skibbe'yle yollarını ayırdı. Skibbe'nin gönderilmesiyle Süper Lig'de yabancı teknik adam tercih eden tek kulüp ise Fenerbahçe kaldı.

Sezon başından bu yana istediği performansı bir türlü yakalayamayan ve bunda baş sorumlu olarak gösterilen İspanyol teknik adam Luis Aragones, 18 takım arasında görevine devam eden tek yabancı teknik direktör olarak yine ilginç bir istatistikle gündemdeki yerini korudu.

Fenerbahçe'deki geleceği tartışılan Luis Aragones'in gönderilmesi ve yerine yerli bir teknik adamla anlaşılması halinde ise Süper Lig'de bir ilk yaşanacak ve ligde ilk defa bir sezon yabancı teknik adamsız tamamlanacak.


SABAH