İtalya'da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi Şahane Misafir (Magnifica Presenza) bu cuma vizyona çıkmak için gün sayarken, filmin basın gösterimi de bu sabah G-mall sinemalarında yazar ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Gösterim sonrasında yönetmen Ferzan Özpetek, oyuncu Cem Yılmaz ve filmin müziklerinden sorumlu Pasquale Catalano, basının sorularını yanıtladılar.
Cem Yılmaz, filmde İtalyanca konuştuğu sahneler için "Aslında ezberim çok kötüdür, kendi filmlerimde konuşulacakları hiç ezberlemezdim. Örneğin "Merhaba" denecekse "Selam naber?" derdim, sonra asistanlara değiştirtirdim senaryoyu, ama burada böyle bir şansım yok; o yüzden İtalyanca konuşmaları zor ezberledim" dedi.
 


Yönetmen Ferzan Özpetek ise filminde Cem Yılmaz’ın yer almasından çok memnun olduğunu, başka projelerde de birarada olmak isteyeceğini belirterek "Sinema tek kişinin işi değil, hepimizin filmiydi bu, tüm ekibin; Cem ile bir başka projede de bu şekilde biraraya gelebiliriz" şeklinde konuştu. Cem Yılmaz da İtalyan oyuncularla oynamaktan büyük zevk aldığını belirtirken, İtalya’daki seti yadırgamamak için: "İşte bizim ışıkçı Ahmet yerine bir İtalyan arkadaş, asistan Mehmet yerine başka bir İtalyan arkadaş, şeklinde düşünmeye çalıştım ve tabii özünde tüm setler aynı, bunu gördüm" dedi.


'İtalya’da büyük ilgi gören filmin gişesi Türkiye’de sizce ne olur?' sorusuna "Bunu zaman gösterecek ama umarım seyirciye ulaşır, elbette temennimiz filmimizin beğenilmesi şeklinde cevap veren Ferzan Özpetek, Türk seyircisiyle buluşmadan önce heyecanlı ve mutlu görünüyordu.