Tokat'ta, çevre yolu çalışmasında dinamit patlatılması sonucu oluşan sarsıntı ve etrafa saçılan kaya parçaları nedeniyle, bir mahalledeki çok sayıda evde hasar oluştu.

Alınan bilgiye göre, kent merkezinde devam eden çevre yolu çalışmaları sırasında patlatılan dinamitler nedeniyle, Küçükbeybağı Mahallesi'ne çok sayıda kaya parçası ve taş düştü.

Sarsıntı ve çevreye saçılan kaya parçaları nedeniyle mahalledeki çok sayıda evde hasar meydana geldi. Dinamit patlatılmadan önce polis ekipleri, anons yaparak mahalle sakinlerinin evlerine girmesini istedi.

Patlama sonrasında bazı evlerin içine taş parçaları girdi. Evlerin üzerindeki güneş enerji sistemleri zarar görürken birçok evde çatlaklar oluştu. Bazı evlerin ise camları kırıldı.

Çevre yoluna yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan Tokat adliye binası otoparkında bir avukata ait otomobilin ön camı da, üzerine taş parçası düşmesi sonucu kırıldı. Tokat-Sivas karayoluna da taş parçaları düştüğü görüldü.

Mahalle sakinlerinden Hatun Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallelerine yakın yerde devam eden çevre yolu çalışmasında patlama olduğunu belirterek, ''Bizim ev temelden gitti. Vali'ye de gittik, ama bir sonuç alamadık. Yapacak durumum yok. Ben ne yapacağım? Evimin hali hep sarsıntıdan oldu'' dedi.

Gülcan Üner ise çevre yolunda düzenli olarak patlamalar yapıldığını belirterek, ''Ama bu seferki patlama şiddetliydi, 11 aylık bir bebeğim var. Patlamadan korkarak ağlamaya başladı, susturamadık. Devlete evim bu hale gelsin diye vergi vermiyorum. Geçen seferki patlama nedeniyle arabamızı sattık. Şimdi ise evimizin camları kırıldı'' diye konuştu.