Adana'da, 28 haftalık dünyaya gelen, ikizi doğum sırasında ölen, doktorların umutsuz vaka görmesine rağmen yaşatılan 870 gramlık bebeğe, geçirdiği trafik kazasının ardından tıpkı onun gibi mucize eseri yaşayan Derya hemşirenin adı verildi.

Geçirdiği kazada beyin hücrelerinin büyük bölümünün yıpranması nedeniyle konuşma yetisini kaybeden, buna rağmen iki yıldır yaşama tutunarak konuşmaya başlayan Derya Giritlioğlu (43), kendisi gibi inatla yaşama sarılan Derya bebeği hastanede ziyaret etti.

Derya hemşirenin mücadelesi 27 Kasım 2006'da annesiyle Kayseri'den dönerken geçirdiği trafik kazasının ardından başladı.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Reanimasyon (geriye dönüş) Ünitesi'nde günlerce ölüm kalım savaşı veren Derya hemşire, 42 gün aradan sonra yaşama döndü ancak, kazada beyin hücrelerinin büyük bölümünün yıpranması nedeniyle konuşma yeteneğini kaybetti. Buna rağmen yaşama sıkı sıkıya sarılan Derya hemşire, tedavisinin devamı için sevk edildiği, kendisinin de görev yeri olan Ceyhan Devlet Hastanesi'nde de 42 gün kaldıktan sonra taburcu oldu.

Derya hemşire, doktorları bile şaşırtan bir mucize ile iki mücadelenin ardından konuşmaya ve yürümeye başladı ancak, görevine henüz yeniden dönemedi.

BU DA MUCİZE
Tıpkı Derya hemşire gibi mucize eseri yaşayan Derya bebeğin öyküsü ise Feke ilçesine bağlı Göbelli köyünde başladı.

Köyde odunculuk yapan Ali Özkara'nın (28) eşi Necla Özkara'nın (25), henüz 28 haftalık hamile olmasına rağmen sancıları tutunca 28 Kasım 2008'de Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Erken doğum nedeniyle prematüre olan bebeklerden biri doğum sırasında öldü, diğeri ise 870 gram olarak dünyaya geldi. Hastanede kuvöz bulunmaması nedeniyle bebek, Ceyhan Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada doktorların ve hemşirelerin özenli bakımıyla yaşatılan bebeğe, hastane çalışanları, onun gibi yaşam mücadelesi veren meslektaşları Derya Giritlioğlu'nun adını verdi.

DUYGULU ZİYARET
Derya hemşirenin, adının verildiği bebeği ziyareti sırasında duygulu anlar yaşandı. Güçlükle de olsa yürüyebilen ve konuşabilen Derya hemşire, bebeği kucağına alıp severek, ''sakın yaşamdan kopma'' dedi.

Hastane doktorlarından Adile Yüksel ise 870 gramdan, 2 ayda 2 kilo 100 grama çıkan Derya bebeğin, tıpkı adını aldığı hemşire Derya gibi inadına yaşama tutunacağına inandığını belirtti.

Derya bebeğin annesi Necla Özkara ise, ''el kadar doğdu'' dediği bebeği Ceyhan Devlet Hastanesine götürülürken yaşamasına dair en ufak umut beslemediğini belirterek, ''Biri öldü, diğeri de ölecek diye düşündüm. Kızımın yaşaması tam bir mucize. Kızımın da adını aldığı Derya hemşire gibi mücadeleci olmasını diliyorum'' dedi.

GAZETEPORT