Daha önce PKK saldırıları ile ilgili verdikleri bilgiler doğru çıkan bazı gazeteci-yazarlar PKK’nın yeni saldırılarının adresi olarak Bolu ve Karabük’ü işaret etti.

Taraf yazarı Emre Uslu dünkü makalesinde PKK’nın Bolu ve Karabük civarında yol kesme hazırlığı içerisinde olduğunu iddia etti: “PKK önemli hedeflere saldırılar yapacak. Saldırı olasılığı yüksek hedefler arasında Bolu veya Karabük civarında otoyol ve yol kesme ile ses getirecek eylem yapacak. Eylemlerin hazırlıkları Kastamonu eyleminden hemen sonra başladı. Çorum’da teslim olan PKK’lı bu planın bir parçasıydı. Zaten ölümcül hastaydı, Kastamonu’dan doğuya doğru ilerledi ve Çorum’da teslim oldu. Amaç, PKK’nın doğuya gittiği yönünde güvenlik güçlerini yanıltmaktı.“

‘Otoyolu kesecekler... ’

Uslu ayrıca, Kastamonu’da eylem yapan PKK’lılarla ilgili şu iddiaları da gündeme getirdi: “Teçhizat ve eğitimlerinin üst düzeyde olduğu belirtiliyor. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde Karabük-Bolu hattında PKK’lı unsurların eylemleri ve hatta otoyol kesme eylemleri olursa şaşırmayacağım.(...) Yetkililer Ilgaz ve Bolu Dağları arasında Özel Kuvvetler’in eğitim alanı olduğuna dikkat çekiyor ve soruyor: “Özel Kuvvetlerin eğitim alanında aktif bir PKK’lı grubun Başbakan’a saldırması ve yol kesme planı yapması normal mi?”

‘Komando Tugayı’na saldırı’

PKK’nın Bolu ve Karabük’te çok ciddi saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu söyleyen bir diğer isim ise Yeni Şafak Gazetesi Yazarı ve Ankara Haber Müdürü olan Abdülkadir Selvi. Selvi dünkü “PKK timinin eylem hazırlığı” başlıklı yazısında şöyle dedi: “Güvenlik birimleri Kastamonu saldırısını gerçekleştiren 4 kişilik ekibin, Karabük sınırında olduğunu tespit ediyor. Ekibin yeri nokta tarifi ile Karabük-Bolu sınırına yakın bölge olarak belirleniyor. Ekip geceleri intikal ediyor. Gündüzleri ise gizleniyor. Buraya dikkat kesilmenizi istiyorum. Ekip yeni eylem hazırlığı içinde. Eylemin niteliği de bir ölçüde tespit edilebilmiş durumda. Ben elimdeki bilgiyi paylaşıyorum. Otoban’ın Bolu’ya yakın bir bölümünde eylem yapmayı planladıklarına ilişkin bilgiler mevcut. Başka bir bilgi ise, Bolu Dağ ve Komando Tugayı’na yönelik bir saldırı hazırlığı yapıldığı şeklinde.”

Giresun saldırısı

Star Gazetesi eski yazarı, AKP milletvekili adayı Şamil Tayyar, PKK’nın 1 Mayıs 2010’da 4 askerimizin şehit olduğu Giresun saldırısı öncesinde, 26 Nisan 2010 tarihli “Kaos Planı” başlıklı yazıda PKK’nın Giresun ve Tokat’ta sol örgütlerle işbirliği yapılarak eyleme geçebileceğini yazmıştı.

Kastamonu saldırısı

PKK’nın 4 Mayıs’ta Erdoğan’ın konvoyunu koruyan polislere yaptığı ve bir polisin şehit olduğu saldırısıyı ise eski Emniyet Amiri ve Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu tahmin etmişti. Uslu saldırıdan bir hafta önce 27 Nisan’daki “Kontrolsüz PKK grupları Karadeniz’-de eylem yapabilir” yazısında PKK’nın Kastamonu’-da ses getirecek bir eylem yapabileceğini belirtmişti.

Vatan