Sistan-Belucistan adli makamlarından yapılan açıklamaya göre, halka ve güvenlik güçlerine karşı silahlı mücadele, adam öldürme, yol kesme, adam kaçırma, bombalama ve kaçakçılık suçlarından yargılanan sanıklar hakkındaki idam cezası bugün cezaevinde infaz edildi.

Örgüt lideri Abdulmelik Rigi"nin kardeşi Abdulhamid Rigi"nin idam cezasının infazının ise başka bir güne ertelendiği belirtildi.

İdam edilenlerin sayısı açıklanmazken, ajanslar 12 kişinin idam cezasına çarptırıldığını duyurmuştu.

Pakistan"da üslenen örgütün, terör örgütü El Kaide"nin yanı sıra dış güçlerle bağlantılı olduğu, silah ve para yardımı aldığı belirtildi.

Örgüt, 2005 yılında 9, 2007"de 11, 2008"de 16 güvenlik görevlisinin öldürülmesi, 25 Mart 2008 tarihinde Bam-Kerman otoyolunun kapatılarak 22 sivilin öldürülmesi ve 6 kişinin yaralanması ile 28 Mayıs 2009"da 25 kişinin ölümü ve 119 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan cami bombalanması eylemlerini üstlenmişti.

İran makamları, örgüt üyelerinin yol keserek çok sayıda aracın yakılması, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, fidye için adam kaçırma gibi olaylara karıştığını açıklamıştı. - milliyet