Öğretmen Harun Reşit Ünüvar 1 Şubat 2010’da Chevrolet marka otomobilini Beylikdüzü’ndeki bir apartmanın önüne park etti.

Bir saat sonra otomobili park ettiği yerde bulamadı. Çevredekiler otomobilin polis tarafından çekildiğini söyledi. Ünüvar otomobilini almak için Duran Otoparkı’na gittiğinde büyük bir şok yaşadı. Kapısında Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü yazan ancak sivil plakalı çekicinin ahtapot kolu otomobilinin üzerine düşmüş, ağır hasar vermişti.

Tutanak tutuldu

Polis olayla ilgili tutanak tuttu. Harun Reşit Ünüvar’ın otomobilinin masraflarını sigorta şirketi ödedi. Bir kaç ay sonra otomobilini satmak isteyen Harun Reşit Ünüvar, 17 bin TL’lik otomobilinin tavanından aldığı hasar nedeniyle ancak 7 bin 500 TL edeceğini öğrendi. Harun Reşit Ünüvar kazanın yaşandığı gün kendisine kartını veren Beylikdüzü Polis Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Refik Akdağ’ı aradı ulaşamadı. Beylikdüzü Emniyet Müdürlüğü ile görüşme de sonuç vermedi.

Noterden ihtar

Harun Reşit Ünüvar bunun üzerine avukatı İlyas Harmandalı aracalığıyla çekicinin ruhsat sahibi olan, merkezi Üsküdar’daki ADR İlker Otomotiv’e Büyükçekmece 3. Noterliği’nden ihtar gönderdi. ADR İlker Otomotiv cevap olarak 1 sayfalık kira sözleşmesi gönderdi. Çekici 11 Ocak 2010’da, 30 Haziran 2010’a kadar aylık 3 bin TL’ye Hismak Mühendislik Şirketi’ne kiralanmıştı. Harun Reşit Ünüvar’ın avukatı bu kez merkezi 4. Levent’te bulunan Hismak Mühendislik Şirketi’ne ihtarname gönderip zararın tazminini istedi. Hismak Mühendislik de ihtarnameye 2 sayfalık bir kira kontratıyla yanıt verdi.

Polis Derneği’ne suç duyurusu

Çekici 7 Ocak 2010’da, yani henüz çekiciyi ADR İlker Otomotiv’den kiralamadan Beylikdüzü Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği İktisadi İşletmesi’ne kiralanmıştı. ADR İlker Otomotiv’le 30 Haziran 2010’da sözleşmeleri bitmesine rağmen Hismak Mühendislik çekiciyi 30 Ekim 2010’a kadar kiraya vermişti. 

Hismak Mühendislik çekilen her araçtan yüzde 50 pay alacak, aracın masraflarını da üstlenecekti. Sözleşmenin altında Dernek Başkanı Refik Akdağ’ın imzası bulunuyordu. Akdağ Hismak Mühendislik şirketinin de ağabeyi Engin Akdağ ile birlikte sahibiydi. Avukat İlyas Harmandalı bu gelişmeler üzerine Hismak şirketi ile Beylikdüzü Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği hakkında suç duyurusunda bulundu.

hürriyet