Microsoft tarafından organize edilen Türkiye Bilişim Zirvesi 2011 bugün gerçekleşti. Yoğun ilgi gören zirvede bakın hangi konular tartışıldı? İşte Bilişim zirvesi güncesi...

Microsoft'un düzenlediği Türkiye Bilişim zirvesi 2011 etkinliği bugün İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Yerli ve yabancı konukların katılımıyla hayat bulan organizasyonda Microsoft'un kurumsal müşterileri, yazılım geliştiriciler, bilgi teknolojisi uzmanları ve KOBI'ler tecrübelerini paylaştı.

Aynı anda 11 paralel sunumun yapıldığı organizasyona 5 binden fazla alanında uzman kişi katıldı. Geleceğin Çalışma Dünyası, Web Platformu, Kurumsal İş Çözümleri ve Bulut Bilişim gibi ana konularında tartışıldığı zirvede araştırmacı astronot Prof. Dr. Ulrich Walter da bir konuşma yaptı.

Walter, astronotların aldığı disiplin ve eğitim ile bilişimcilerin başarıya ulaşmak için ne gibi stratejiler belirlemesi gerektiğini değerlendirdi.

Toplantıda Neler Konuşuldu?

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen tarafından yapılan açılış konuşmasında ise Türkiye'deki bilişim rekabetinin artırılmasının ülkeye olan katkıları vurgulandı. Özmen konuşmasında ülkemizdeki kurumların yüzde 80 donanım yüzde 20 ise yazılıma yatırım yaptığını gelişmiş ülkelerde durumun yüzde 30 donanım yüzde 70 yazılım olarak tam tersi bir hal aldığını belirtti.

Ayrıca Microsoft yöneticisi, yazılıma olan yatırımın şirketlere rekabet ortamı sağlayacağını da sözlerini ekledi. Bulut teknolojisinin önemini vurgulayan Özmen, Microsoft'un şu anda 1 milyar müşteri ve 20 milyon işletmeyi destekleyecek bir bulut hizmetler altyapısına sahip olduğunu da açıkladı.

Zirvede, Microsoft Dynamics CRM 2011 ve Dynamics Axapta Retail ve Navision 2009 R2 ilk kez Türk bilişim profesyonellerinin beğenisine sunuluyor.