Okul öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 400 grup tarafından ayrı ayrı değişik konularda hazırlanan projeler hem davetliler hem de veliler tarafından ilgiyle izlendi. Özel okul öğrencilerinin bu yıl ağırlıklı olarak Alkol ve sigaranın zararları, çevre ve paranın saadet getirmediği yönünde projeler hazırladıkları görüldü.
Aydın Özel Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Aklın, bu yıl 4."sü gerçekleştirilen ve bundan sonra da geleneksel hale gelecek olan proje sergisi ve bilim şenliğine tüm öğrencilerin katıldığını ve sergilenen eserlerin bir çoğunun da ülke ve dünya genelinde gerçekleştirilen yarışmalara katılacağını söyledi.
Okul bahçesinde kurulan stantlarda gerçekleştirilen sergide birbirinden ilginç buluşlar ve sosyal içerikli projeler ziyaretçileri oldukça şaşırttı. Tüm projeleri tek tek gezen ve öğrencilerden bilgi alan ziyaretçiler, zaman zaman hazırlanan proje gereği öğrenciler tarafından sınava da tabi tutuldular.
Ekonomik kriz ile birlikte paranın ön planda tutulduğu günümüzde, her şeyin maddi manada düşünülüp görülmeye başlandığı yolunda kanı edindiklerini belirten bazı öğrenciler, geleceği de olumsuz etkileyeceğini düşündükleri bu konu hakkında hazırladıkları projelerle büyüklere mesajlar vermeye çalıştılar.