Türk Silahlı Kuvvetleri"nin siyasi tartışmaların içine çekilme gayreti içinde bulunulduğunu ve bunu “art niyetli girişimler” olarak değerlendirdiğini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Beklentimiz hem CHP"nin, hem de AK Parti"nin elini TSK"dan bir an önce çekmeleri ve siyasetin içine sokmaktan vazgeçmeleridir” dedi.

Bahçeli, dün parti grubunda özetle şöyle konuştu:

Mağlup kaptan olur

Başbakan küresel kanlı projelerin servisini yapmaktadır. Yabancı ülkelerin eline tutuşturduğu pusulayla yol almakta ve Müslüman coğrafyasında şöhret olmaya çalışmaktadır. Tehlikeli küresel oyunun çekim alanına kapılan AK Parti, aklını başına almalı; Ortadoğu ateşinin alevlerinin sınırlarımıza geçmesine neden olacak eğilim ve politikalardan bir an önce uzaklaşmalıdır. Ateşle oynadığını idrak etmesi gereken Başbakan"ın, ABD"den aferin almak adına bekamızı tehlikeye atacak her adımdan kaçınması gerekmektedir. Aksi takdirde "tribünden izlemeyiz" derken, girdiği sahadan mağlup, yılgın ve her tarafı yara bere içinde çıkan bir takımın kaptanı olmaktan kurtulamayacağını unutmaması hayrına olacaktır.

Diyarbakır merkezli

İmralı canisi AK Parti ile yaptığı pazarlıklara devam ederken, Diyarbakır merkezli olmak üzere, Mısır örneğini göstererek ayaklanma ve isyan teşvikinde bulunmaktadır. Bölücülüğün, 15 Şubat"tan itibaren Mısır"dakine benzer kitlesel eylemlerle, hain planlarına ivme vereceği bir aşamaya geçmek için hazırlık yaptığı anlaşılmaktadır. Hükümetin, İmralı canisinin Türk milletine cezaevinden gözdağı vermesine sessiz kalması bir rezalettir.

Şuurunu kaybetmiş

AK Parti"nin asker üzerinden yürüttüğü istismar politikalarının yanı sıra CHP de benzeri bir tutum takınmış, kışkırtıcı ve tahrik edici bir üslup benimsemiştir. Anamuhalefet partisinin genel başkan yardımcısının sözleri, şuurunu kaybeden bir siyasetçinin hezeyanlarından başka bir anlama gelmemektedir. Tavsiyemiz, demokrasinin erdemine inanmıyorsa, siyaset yapıp yapmama konusunda kendisini bir kez daha gözden geçirmesidir. TSK kağıttan kaplan değil, Türk milletinin en güçlü kudretlerinden birisidir.

Danışıklı dövüş

Başbakan kaba üslubuyla Kıbrıslı soydaşlarımızı rencide etmiş ve töhmet altında bırakmıştır. Düne kadar Başbakan"ın koruyucu kanatları altında beslenen ve başı okşanarak cesaretlendirilen Kıbrıs"taki bazı mahfiller, ne gariptir ki bugün Türkiye"ye "Çek git" demektedir. Kıbrıslı kardeşlerimize "Besleme" diyerek hakaret eden ve orada seçimle işbaşına gelen yönetimi küçültücü beyanlarda bulunan Başbakan"ın sözlerini şiddetle telin ettiğimizi buradan duyuruyorum. Ülkemizde herkesle kavga eden, üniversite öğrencisini mahkemeye veren, çiftçimize "Ananı da al git" diyen, sinirli, gergin, kızgın ve tahammülsüz Başbakan"ın Kıbrıslı kardeşlerimize "Besleme" demeye asla hakkı yoktur. Başbakan Erdoğan, ille de bir besleme örneği ve siması arıyorsa çevresine bakması yeterlidir ve devletin kaynaklarını hortumlayan yandaşlarının tam da bu sıfata layık olduğunu açıklıkla görebilecektir. Başbakan"ın daha önce ittifak kurduğu bu çevrelere gösterdiği tepkiler ise danışıklı dövüşten ibarettir. Bir zamanlar AK Parti"yle kol kola olanların gerçekleştirdiği protesto eyleminin çok fazla ciddiye alınması yersizdir ve anlamsızdır.