1996'daki F.Bahçe'nin unutulmayan zaferinden sonra Manchester'i Old Trafford'un çimlerine gömen ikinci Türk takımı olarak 70 milyona çok büyük sevinç yaşattı.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynanan maçta Beşiktaş, deplasmanda Manchester United'ı 1-0 yenerek Avrupa umuduna son maça taşıdı. Maça daha baskılı başlayan ev sahibi Manchester United, Beşiktaşlı futbolcuların yaptıkları top kayıplarını da değerlendirerek etkili olmaya çalıştı. Tello'nun attığı gole kadar kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanan Beşiktaş, uzaktan şutlarla gol aradı. 9. dakikada Fink'in sert şutunda top kaleci Foster'da kaldı. 20. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topu kontrol eden Tello'nun uzak köşeye gönderdiği meşin yuvarlak, Manchester Unitedlı Rafael'e çarparak ağlarla buluştu: 1-0. 30. dakikada Obertan'ın vuruşunda top kaleci Rüştü'de kaldı. 42. dakikada Fink'in vuruşunda top yan direğe çarparak auta çıkınca devre Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle bitti.
İkinci yarısıya Beşiktaş kontrollü girerken, orta saha ve defansı iyi kapatarak rakibin oyun düzenini bozmaya çalıştı. Sakatlanana kadar İbrahim Toraman ve Ferrari ikilisi ile kaleci Rüştü büyük bir mücadele örneği göstererek tehlikeli atakları başarıyla savuşturdu. Maçta zaman zaman tempo düşerken, oyunun kontrolünü elinde bulunduran siyah-beyazlılar, 2 sakatlık nedeniyle zorunlu değişiklikler yapsa da ilk yarıda bulduğu golün avantajını iyi değerlendirerek maçtan 1-0 galip ayrılmayı başardı. Uzatma dakikalarında Rüştü üst üste önce Macheda'nın vuruşunu kornere çıkardı. Ardından kornerden gelen topu da kurtardı.

Başbakandan tebrik

Maç sonrası, Beşiktaş'ı ilk kutlayan isim Başbakan Recap Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan, tebrik etmek için aradığı Başkan Yıldırım Demirören o sırada Beşiktaş soyunma odasında futbolcularıyla galibiyet sevincini paylaşıyordu. Başbakan Erdoğan Demirören'le konuştuktan sonra teknik direktör Mustafa Denizli ve son dakikalarda yaptığı kurtarışlarla galibiyeti getiren kaleci Rüştü Reçber'le görüşüp iyi oyun ve galibiyetten dolayı tebriklerini iletti. Türkiye'den gelen bu sıcak telefon soyunma odasındaki coşkuyu iyice arttırdı. Başkan Yıldırım Demirören burada yaptığı konuşmada “Hepinizi alnınızdan öpüyorum. Bu büyük zaferi bize yaşattığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

1996'da yine Rüştü kaledeydi

Rüştü, Old Trafford'ta ilk zaferini yaşamıyor. Tecrübeli file bekçisi 1996 yılında F.Bahçe'nin Boliç'in attığı golle kazandığı maçta da kaledeki isimdi. O zaman 23 yaşında genç bir kaleci olan Rüştü, 13 yıl sonra Beşiktaş formasıyla da panter kesildi. M. United takımında ise 13 yıl önce F.Bahçe'ye karşı mücadele eden Garry Newell, bu büyük üzüntüyü Beşiktaş'a karşı da yaşadı

CSKA Moskova pes etmedi: 2-1

Beşiktaş'ın grubundaki diğer maçta CSKA Moskova sahasında ağırladığı Wolfsburg'u 2-1 mağlup etti ve son maçlar öncesi tur şansını korudu. Wolfsburg 19. dakikada Dzeko ile öne geçti. CSKA, 58'de Necid ile beraberliği buldu, 66'da Krasic'in golüyle 3 puana uzandı: 2-1. Son maçta CSKA, Beşiktaş'a konuk olacak. Wolfsburg ise Manchester'ı evinde ağırlayacak.

Denizli: Ülkenin galibiyetidir

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, “Beşiktaş ile birlikte bu ülkenin galibiyetidir” dedi. Old Trafford'tan yüzlerce takımın çıkamadığını bildiklerini kaydeden Denizli, “Beşiktaş buradan çıktı. Bu ülke futbolu buradan çıktı. Bu bizim gururumuzu okşuyor” ifadelerini kullandı.

Üçlü averaj tehlikesi!

Beşiktaş'a UEFA bileti için CSKA galibiyeti tek başına yetmiyor, Wolsfburg'un da Manchester'den puan alması gerekiyor. Son hafta maçlarında Wolsfburg da yenilirse 3 takım grubu 7'şer puanla tamamlayacak. Bu durumda Beşiktaş 3'lü averajla sonuncu olup elenecek./yeni şafak