G.Saray bir puanın yettiği maçta, Alman ligi şampiyonluk adayını tek kale futbola mahkum etti. Sayısız fırsatlar kaçtı, galibiyeti getiren golü Milan Baros penaltıdan attı. Cimbom, Metalist yarasını sardı, grupta 3. galibiyetini alıp ilk iki sırayı garantiledi. Son hafta Kharkiv puan kaybederse Cimbom lider olacak. 3. tur 18-19 Şubat'ta oynanacak.


UEFA Kupası gruplarındaki son maçında Hertha Berlin'i 1-0 yenen G.Saray, adını 3. tura yazdırdı. Maça hızlı başlayan Cimbom, 7. dakikada Kewell ve 13. dakikada Baros ile bulduğu şansları kullanamadı. 19'da Pantelic'in ceza alanına girer girmez yaptığı vuruşta, De Sanctis topu iki hamlede kontrol etti. 20'de ceza sahasında topla buluşan Lincoln'ün sert şutunu kaleci kornere çeldi. 24. dakikada Lincoln'un yaklaşık 25 metreden çektiği sert şutu kaleci Drobny son anda çeldi.

DE SANCTİS DEVLEŞTİ

İkinci yarıya Hertha Berlin daha baskılı başladı ve net pozisyonlar bulmasına rağmen bunları değerlendiremedi. 66'da Kacar'ın ceza sahası dışından sert şutunu Sanctis son anda kornere çeldi. 68. dakikada Kewell'ın içeri çevirmek istediği top Friedrich'in koluna çarptı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 69. dakikada atışı kullanan Baros G.Saray'ı öne geçirdi: 1-0. 75. dakikada Kacar'ın kaleye giden topunu Servet son anda kornere gönderdi. Son dakikalardaki Hertha Berlin ataklarını kaleci De Sanctis geçiştirdi.


Baros: Galibiyet bizim hakkımızdı

G.Saray'ın penaltıdan attığı gole imza atan Milan Baros, “Oynadığımız oyunla galibiyeti hak ettik” dedi. Çek golcü, gol atmadığı dönemlerindeki performansından memnun olup olmadığı sorusuna “Önemli olan takım olarak iyi oynamamız” dedi.


Barış'ın dönüşü muhteşem oldu

Yaşadığı sakatlığın ardından sahalara dönen ve her geçen gün üzerine koyan Barış Özbek, dün sahanın yıldızıydı. Takımdaki ağabeylerinin kendisine destek olduğunu belirten Barış, “Umarım bundan sonra her şey iyi olur” temennisinde bulundu.


Lincoln'e kaptanlık yaradı

G.Saray'ın Hertha Berlin sınavına Brezilyalı yıldız Lincoln kaptan olarak çıktı. Sarı-kırmızılı formayla ilk kez kaptanlık yapan Lincoln, gecenin yıldızlarındandı. Lincoln, şık çalımları ve isabetli paslarıyla tribünleri coşturdu.


En çok puanı Cimbom aldı

UEFA gruplarına 6. kez katılan Türk takımları içinde en başarılısı G.Saray oldu. 4 maçta 9 puan toplayan sarı-kırmızılılar, en fazla puan ve en çok galibiyet alan takım oldu. Cimbom, Hertha'ya bu sezon UEFA'da ilk mağlubiyetini tattırdı.



Gurbette bayram

Almanya'daki gurbetçiler dünkü karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi ve adeta G.Saray'a deplasman havası yaşatmadı. 75 bin kişilik Berlin Olimpiyat Stadı'nı 40 bine yakın Türk taraftar doldururken, tribünler ay-yıldızlı bayraklarla donatıldı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Baros'un galibiyet golünden sonra Hertha Berlin taraftarlarına Almanca olarak, “Güle güle” tezahüratlarında bulundu. Maçın bitiş düdüğüyle taraftarlar Berlin sokaklarına döküldü.