Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi'nde, tadilattan geçirilen belediyeye ait düğün salonunun açılışını yapan TBMM Başkanı Köksal Toptan ile konuşmak isteyen ve alkollü olduğu belirtilen Aydemir Çelik, polisler tarafından yaka paça dışarıya çıkarılarak gözaltına alındı.
TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğrencileri için yaptırılan bin kişilik öğrenci yurdunun açılışını yaptı. Toptan ve Eroğlu, daha sonra Zonguldak Belediye Başkanı AKP'li Secaattin Gonca'yı makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu bu ziyaretin ardından Emirgan Oteli'nde yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılırken, Toptan, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile Yoğun Bakım Ünitesi'nin açılışını yaptı.

SİGARA YASASI BİR DESTANDIR
Burada konuşan Toptan, kanserle mücadelede erken tanı yoksa başarılı olunamayacağını belirterek, “İnsanlık bu. İş işten geçtikten sonra başvurulan sağlık kurumlarının çoğu zaman eli kolu bağlı oluyor. O nedenle birinci önceliğimiz toplum olarak kansere giden nedenleri ortadan kaldırmak. İşte sigara içmemek. Benim Adalet Komisyonu Başkanlığım dönemimde bu yasayı meclisimiz çıkardı. Bu yasanın komisyonlardan çıkarılması bir destandır, gerçekten bir destandır. Bir yılda Türkiye'de sigara tüketiminde yüzde 5'lik bir düşme oldu. En azından 1 milyar dolar daha az para verdik” dedi.
Toptan, törenin ardından bir gazetecinin CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen"in istifasını hatırlatması üzerine ise, “Parti içi tasarruftur. Benim diyebileceğim bir şey yok. O tür şeylere karışmam, yorum yapmam konumum itibariyle mümkün değil” diye konuştu.

"SANDIĞA GİDEN YOLDA KİMSENİN KİMSEYE BASKI YAPMAMASI GEREKİR"

Buradan Çatalağzı Beldesi"ne geçen Toptan, tadilattan geçirilen belediyeye ait düğün salonunun açılışını yaptı. Burada konuşan Toptan, 29 Mart yerel seçimlerinin kendisi için önemli tarafının, herkesin burnu kanamadan oyunu kullanması olduğunu söyledi. Türk milletinin çok büyük bir olgunlukla 22 Temmuz seçimlerini gerçekleştirdiğini bildiklerini kaydeden Toptan, şöyle dedi;
“Şu anda siyaseti kızgınlık ve gerginlikle belli yönlere çekmek isteyenler var. Onlara milletimizin, Türkiye'nin neresinde olursa olsun fırsat vermemesini diliyorum. Herkes özgürce sandık başına gidecek, oyunu kullanacak. Bütün oylar bizim için mukaddestir. Oya giden, sandığa giden yolda, kimsenin kimseye baskı yapmaması, kimsenin kimseyi tehdit etmemesi, kimsenin kimseyi terör yoluyla oyunu etkilememesi gerekir. Bizim istediğimiz özgür bir Türkiye, demokrasinin egemen olduğu, insan haklarının egemen olduğu bir Türkiye, kalkınmış bir Türkiye. Bunun için hangi siyasi düşünceye mensup olursa olsun, bütün vatandaşların özgürce gidip oylarını kullanmaları, başkalarının oy hakkına müdahale etmemeleri temel hedefimizdir. İnşallah hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadan, hiçbir vatandaşımız bir başkasının baskısına maruz kalmadan bu seçimleri gerçekleştirir ve dünyaya örnek bir seçim yapmış oluruz.”

YAKA PAÇA GÖZALTINA ALINDI

Konuşmasının ardından Toptan, etrafında toplanan vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada Toptan ile konuşmak için yanına doğru giden bir vatandaş, korumalarının engeliyle karşılaştı. Alkollü olduğu belirtilen Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda maden işçisi olarak çalışan Aydemir Çelik, polisler tarafından dışarıya çıkarılmak istendi. Polislere direnen Çelik, zorla dışarıya çıkarılırken, "Yapmayın, ben terörist miyim? Ben mahkum muyum?" diyerek tepki gösterdi. Polisler tarafından yaka paça dışarıya çıkarılan Çelik, ekip otosuna götürülürken de direnmeye devam etti. Bu sırada polisler, görüntü almak isteyen gazetecilere engel oldu, elleriyle kamera ve fotoğraf makinelerinin objektiflerini kapatmak istedi. Çelik, yaka paça ekip otosuna doğru götürülürken, gazetecilerin önünde barikat kuran polisler, geçmelerine izin vermedi. Ekip otosunun yanına götürülen Çelik, "Toptan gelsin buraya" dedi. Polislerin, "Gelecek" demesine rağmen direnmeye devam eden Çelik, güçlükle ekip otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü.
Toptan, Çatalağzı Belediyesi'nin adını verdiği parkın açılışını yaptıktan sonra Zonguldak Polis Evi'ne geçti.

GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN...

Milliyet