Olay, Merkez Yüreğir İlçesi’nin Yenidoğan Mahallesi’nde öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, İl Özel İdare Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan İbrahim Mendilli, Ramazan ayını evinde geçirmek için yıllık izne ayrıldı. Mendilli, eşi 47 yaşındaki N. ve 2 çocuğuyla evde otururken, arkadaşı işsiz Mustafa G., yanlarına geldi. Mendilli’nin eşi N., aç olduğunu söyleyen Mustafa G.’ye yemek hazırladı. Bu sırada belirlenemeyen bir nedenle İbrahim Mendilli ile Mustafa G. arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine mutfaktan bıçak alan Mustafa G., Mendilli’ye saldırdı. Aldığı bıçak darbelerinden kurtulmak için dışarı çıkmak isteyen Mendilli, yere yığıldı. Eşi N.’nin çığlık seslerini duyan komşuları eve gelerek polis ve sağlık ekiplerini çağırdı.

Ağır yaralanan İbrahim Mendilli, eve gelen ambulansla götürüldüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İbrahim Mendilli’nin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, bisikletle kaçan Mustafa G. ise polisinin takibiyle yakalandı.

Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği’nden Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheli, gazetecileri karşısında görünce, "Sapığı öldürdüm" diye bağırdı. Cinayeti İbrahim Mendilli’nin eşinin azmettirdiğini ileri süren Mustafa G., "Eşi ile 3 yıldan beri karı koca hayatı yaşıyoruz. Ayrılmayı kabul etmedi. Eşi öldürmemi istedi. Hatta ilk bıçağı eşi sapladı" iddiasında bulundu.

Mustafa G.’nin iddiaları üzerine, İbrahim Mendilli’nin eşi N. ile 2 çocuğu da ifadelerinin alınması için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.