Ferdane Çöl, şiddet nedeniyle boşanmak istediği ikinci eşi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Talihsiz kadının bir gün önce eski eşi tarafından öldürülen bir kadınla ilgili haberi göstererek, “Eski kocaları kadınları öldürüyor. Ben de öyle olur muyum” dediği ortaya çıktı

İZMİR’in Bornova ilçesinde 13 yıl önce Ş.B. ile hayatını birleştiren Ferdane Çöl, bu evliliğinden 3 çocuk sahibi olmasına rağmen gördüğü şiddet nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. 2008’de boşanan genç kadın, bir yıl kadar ailesiyle birlikte yaşadı. Çöl bir süre sonra aynı mahallede oturan, kendisinden 5 yaş küçük 23 yaşındaki S.Ç. ile tanıştı, kısa süre sonra da evlendi. Çöl, kısa süre sonra eşinden hamile kalırken, aynı zamanda şiddet görmeye de başladı. Doğumdan sonra da gördüğü şiddetin artarak devam etmesi üzerine 4 çocuk annesi Ferdane Çöl, S.Ç.’den ayrılmaya karar verdi. Genç kadının kararı üzerine yaklaşık 2 ay önce evi terk eden S.Ç. üvey babası İhsan Maviş’in yanına yerleşti.

6 ay yaklaşmama cezası

Genç çiftin ayrı yaşadığı 2 aylık süre içerisinde, çocuklarının bakımını maddi yetersizlikler yüzünden üstlenemeyen Ferdane Çöl, dördünü de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirdi. Ferdane Çöl’ün çocuğu için nafaka talebinde de bulunması üzerine iddiaya göre S.Ç. ve yakınları ile genç kadının ailesi arasında tartışmalar çıkmaya başladı. Işıkkent Polis Merkezi’nce iki aile arasında yaşanan, ikisinde silah kullanılan toplam 7 yaralama ve darp olayı nedeniyle işlem yapıldı. Çöl’ün başvurusu üzerine İzmir 7’inci Aile Mahkemesi, S.Ç. ve kardeşi M.Ç.’ye, Ferdane Çöl ve ailesine 6 ay yaklaşmama cezası verildi.

Barışma umudu sonu oldu

Çocuklarını yurda yerleştirdikten sonra evde yalnız yaşayan Ferdane Çöl ile görüşmek isteyen S.Ç. durumu, baldızı Birdane Çağan’a da bildirip eve gitti. Çalan kapıyı açtığında karşısında S.Ç.’yi gören Ferdane Çöl, kapıyı kapatmak istedi. S.Ç.’nin “Seninle barışmak istiyorum. Oturup konuşalım, hem yarın işe gideceğim gömleğimi ve kravatımı alacağım” demesi üzerine genç kadın eşini eve aldı. Bir süre konuştuktan sonra ikili arasında tartışma başladı. İddiaya göre, tartışmanın büyümesiyle S.Ç., mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla, çocuk odasında, eşini boğazını keserek öldürdü. Olaydan sonra kaçan S.Ç. üvey babasının evinde yakalandı.

‘Öyle olur muyum?’

Olayın ardından evin önünde basın mensuplarına açıklama yapan Birdane Çağan, ablasının çok zor günler geçirdiğini belirterek, “Daha dün, ‘Televizyondaki haberleri görüyor musun? Eski kocaları kadınları öldürüyor. Ben de öyle olur muyum’ dedi. Aradan bir gün bile geçmeden ablam öldürüldü” dedi.
vatan