29 Mart 2009 tarihinde başlayan ve 7 Nisan 2009 tarihinde sona eren kursa katılan kursiyerler, 40 saatlik eğitim ve uygulama programını başarıyla tamamlayarak profesyonel kasap oldular. Nazilli Belediyesi Mezbahası"nda düzenlenen törene Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Halk Eğitimi Müdürü Tayfun Özkan, Halk Eğitimi Müdür Yardımcısı Şakir Taşkıran ve Nazilli Belediyesi Veteriner Hekimi Ahmet Şahin katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, “Kurban Bayramı"nda "kasabız" diye eline bıçak alanlar özellikle derilere büyük zarar veriyor. Bunun milli ekonomiye büyük zarar getirdiğini düşünüyorum. Biz gençlerimize eğitim vererek profesyonel kasap olmalarını sağladık. Kasap sertifikası verdiğimiz hiçbir gencin işsiz kalacağına inanmıyorum. Dileyen kendi işyerini de açabilir” şeklinde konuştu.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu"nun düzenlediği Küçük-Büyük Baş Hayvan Kesimi (Kurban Kesimi) programının geçtiğimiz kurban bayramı önce de yapıldığı ve büyük ilgi gördüğü belirtildi. -iha