Didim'de altyapının yapılması için alınan kredi borçlarının ödendiği bildirildi. Didim Belediye başkanı Mümin Kamacı, Didim Belediyesi borçlarının Devlet tarafından ödendiğini belirtti.
Didim Belediye başkanı Mümin Kamacı, altyapı projesi için Garanti Bankası aracılığı ile Şamil Bank ve diğer yabancı bankalardan alınan 95 Milyon dolarlık kredi borcunun ana parasının ödendiğini belirterek; "belediyemizin artık kredi borcu kalmadı. Faizleri için zaman zaman ödemeler yapıyoruz. Bakıyorlar belediye'nin parası var, faiz borcunuzu ödeyin diyorlar. Daha bir kaç gün önce yine bir ödeme yapıldı” dedi.
Projede emeği geçenlere teşekkür eden başkan Kamacı, “bu kadar yapılaşmayı düşünürsek; özellikle yaz aylarında 40-50 vidanjör çalışsa yine de yetiştiremezdi. Ayrıca koku ve sivrisinek de cabası” diye konuştu.
Askıda bulunan 1/100 bin ölçekli Didim Çevre Düzeni Planlarında yer alan balık çiftlikleri ile ilgili olarak yasal işlemlerin başlatılması için talimat verdiğini belirten Başkan Kamacı, şunları söyledi: “Balık çiftliklerinin turizme olumsuz yönden yapacağı etki tartışılamaz boyutlardadır. Türkbükü"nden başlayıp tüm koyları ablukaya alan balık çiftlikleri, deniz trafiğini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu nasıl bir anlayıştır, anlamak mümkün değildir"