Kuşadası"nın yurt dışında etkin şekilde tanıtılması için Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün geçen yıl başlattığı tanıtım çalışmaları Hollanda"nın Utrecht kentinde 6 gün süren uluslararası turizm fuarında da devam etti.
Bu yıl Londra Turizm Fuarı ile başlayan ve geçtiğimiz ay İzmir"deki Travel Turkey fuarı ile devam eden tanıtım atağının yurtdışındaki ikinci durağı Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı olmuştu. Avrupa"nın en ilgi çeken turizm fuarlarından biri olan ve bu yıl 40. kez kapılarını açan Hollanda"nın Utrecht kentindeki turizm fuarında stand açarak tanıtım çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi"nin tanıtım atağı daha sonra başta Berlin, Moskova, Bükreş, Minsk ve Sofya olmak üzere diğer yurtdışı fuarlarda devam edecek.
Kuşadası"nı Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile Belediye Meclis Üyesi Yusuf Güneş"in temsil ettiği fuar 6 gün sürdü. 6 gün boyunca yaklaşık 140 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, Aydın ve Didim ile birlikte temsil edilen Kuşadası standı ziyaretçi akınına uğradı. TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Peninsula Turizm"in sahibi Tevfik Bağcı, Korumar Otel Genel Müdürü ve Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden, Batıhan Otel sahibi ve Belediye Meclis Üyesi Muşti Demiroğlu, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Bakyaz ile çok sayıda otel ve seyehat acentesi yöneticisi Kuşadası standını ziyaret ederek, tanıtım çalışmalarına katıldı.
Kuşadası standını ziyaret edenler arasında Türkiye"nin Hollanda Büyükelçisi Uğur Doğan ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Hollanda Kültür Ataşesi Ahmet Temurci de ziyaret etti. Kuşadası standını ziyareti sırasında Kaymakam Mustafa Esen, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ve Belediye Meclisi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile görüşerek, tanıtım çalışmaları hakkında bilgi alan Büyükelçi Doğan, Kuşadası"nın Hollanda pazarında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Hollanda"dan Kuşadası"na gidecek olan turist sayısında bu yıl artış beklendiğini söyledi.