Aydın Belediye Meclisi'nin Mart ayı 2. oturumu, belediye meclis salonunda yapıldı. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında başlayan toplantıda görüşülen gündem maddelerinde aşağıdaki kararlar imza altına alındı.
Belediye gayrimenkullerinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu ile ilgili Meclis İmar ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyon raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Belediyesi Özel Servis Araçları (P Plakalar) Hizmet Yönetmeliğinde değişiklik yapılması hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe, Ulaşım ve Trafik Komisyonları raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
İmar planı gereğince yoldan ihdasen satın alınması gereken kısımlar için taşınmaz malikleri tarafından yaptırılan yoldan ihdas ve tevhid işlemlerinin tapu tescili neticesinde taşınmaz maliklerinin tapularının içinde belediyemiz hisseleri oluşmaktadır.Bu şekilde oluşan ve imar planı gereğince müstakil inşaata elverişli bulunmayan Belediye hisseleri ile bitişiğindeki parsellerle şuyulanması gereken sıyrık Belediye arsalarının diğer hissedar veya şuyulanması gereken diğer parsel maliklerine müracaatları durumunda emlak beyan değerinin altında kalmamak kaydıyla ve kıymet takdir komisyonunca takdir edilen bedeller üzerinden satışına 2010 yılı sonuna kadar izin verilmesi ve Belediye Encümeninin bu konuda yetkili kılınması hususu daha detaylı incelenip karara bağlanması için Nisan ayı Meclis toplantısında görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.
ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA KOLAYLIK
Mezarlık Yönetmeliğinde değişiklik yapılması şehit yakınları (anne-baba) ve gazilere (kendisi ve eşi) durumlarını belgelendirmeleri şartı ile ölümleri halinde veya ölüm şartı aranmaksızın mezar yeri satışında indirim yapılıp yapılmayacağı; yapılacaksa bu indirimin ne oranda olacağının belirlenmesi ile bu satın alınan mezar yerlerinin ikinci şahıslara hibe edilmemesi” hususu ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları görüşüldü.
Raporlar doğrultusunda şehit anne ve babası için Gelir-Ücret tarifesindeki fiyatların yüzde 50"si, gazilerin kendileri adına alacakları mezarlar için Gelir-Ücret tarifesindeki fiyatların yüzde 50"si ödenmesinin uygunluğuna oy birliği ile karar verildi.

ESNAFIN KRİZ TALEBİ UYGUN GÖRÜLDÜ
Ramazan Paşa Çarşısı esnaflarından 13 kişinin imzasıyla 26 Şubat 2010 tarihli ekli dilekçe ile; Çarşı Esnafı olarak ekonomik krizden ciddi olarak etkilendiklerini, ülkemizden yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen küçük esnaf grubunun devamlılığının sağlanabilmesi için Belediyemizin işgaliye bedellerini bu sene için herhangi bir ücret artışı yapılmaması yönündeki talepleri Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. -iha