Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen ilk eğitim toplantısına ilçenin Çeltikçi, Seyda Fırat, Fahrettin Uyguntüzel, 100. Yıl Atatürk, Ali Rıza Efendi ve Sadullah Kuşada İlköğretim Okulları"nın çevre kulüplerinden öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Çevre ve Geri Dönüşüm konularında bilgilerin verildiği eğitim toplantısında KUŞATAK Müdürü Dr. Ayşe Şerifoğlu, KUŞATAK Çevre Mühendisi Orhun Akıncılar, Söke Belediyesi Çevre Mühendisi Lütfiye Öner, Söke Belediyesi Kimyageri Şefika Katipoğlu ve Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Özyol yer aldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Çevre konusunda duyarlı toplum yaratmak için başta çocuklar ve gençlerden başlayan eğitimler çok önemli” dedi.
Toplantıda bir sunum yapan KUŞATAK Müdürü Dr. Ayşe Şerifoğlu, Söke, Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı Belediyelerinin oluşturduğu bölgesel katı atık yönetimi ve hizmetleri konusunda bilgiler verdi, yapılan çalışmaları anlattı.
Çevrenin korunmasında ve enerji tasarrufu elde etmek için geri dönüşümün önemine değinen Söke Belediyesi Çevre Mühendisi Lütfiye Öner, Söke Belediyesi olarak başta okullarla işbirliği içinde çevresel faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Lütfiye Öner çevre etkinlikleri ve kampanyalar yapan tüm eğitim kurumlarına, kurum ve kuruluşlara destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek; öğrencilerden başta aileleri olmak üzere yakınlarına çevre konusunda öğrendiklerini paylaşmalarını istedi.
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından her yıl düzenlenen atık pil toplama yarışması ile ilgili bilgiler veren Çevre Mühendisi Lütfiye Öner, bu yıl yarışmanın il genelinde yapılacağını söyledi. Yarışmanın şartları ile ilgili bilgiler veren Lütfiye Öner, “Okullarımızın yarışmaya katkı sağlayacağından ve Söke"nin Aydın ili genelinde başarılı olacağından kuşkum yok” dedi.
Söke Belediyesi Kimyageri Şefika Katipoğlu"nun bitkisel atık yağlar ile ilgili yaptığını sunumun ardından katılan öğrenci ve öğretmenlere çevre ile ilgili broşür, eğitim CD"leri ve pil toplama kutuları hediye edildi.