Bilindiği gibi; geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Aydın Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısında Aydın Belediyesi"nin yapımı yılan hikayesine dönen yeni hizmet binasını satıl almak isteyen SGK İl Müdürlüğü"nün talebi görüşülmüştü. Daha öncede çeşitli kurumlarım talip olduğu binanın yapımına devam edilmesi kararının ardından, konunun farklı şekilde yeniden gündeme getirilmesi nedeniyle Başkan Ortekin ve AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya ve Meclis Üyesi Mustafa Ancın arasında ciddi tartışmalar yaşanmıştı.
Meclis toplantısında Belediye Başkanı İlhami Ortekin adına bir konuşma yapan Başkan Vekili Sucuoğlu, “Sayın Başkanımızın da binanın satılmaması ve inşaatın bitirilmesi yönünde bir görüşü var. Kendileri de gerekli mercilere talimatlarını vererek önümüzdeki hafta içerisinde ihale sürecinin tamamlanması ve Aydın Belediye Sarayı"nın geri kalan bölümünden yüzde 10"unun 2008 yılı içerisinde bitirilmesini istedi” dedi.
Aydın Belediye Sarayı"nın sürekli ve olarak farklı şekillerde gündeme getirilmesinden rahatsızlık duyduğunu açıklayan AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya ise, binanın satılmaması konusundaki görüşlerini önceki oturumda ifade ettiğini hatırlattı. Mevcut başkanının görev süresinin sonuna gelmişken böyle önemli bir konu hakkında karar verilmesinin doğru olmadığını görüşünü yineleyen Kaya, “Daha önce bu binaya Bağ-Kur ve bir özel hastane talip olmuştu. Ama biz mecliste bazı meclis üyelerinin itirazlarına rağmen tamamlanamamış olan binanın yüzde 10"unun 2008 yılında ihaleye çıkarılması kararını aldık. Bu proje, doğru proje idi. O meydanı kazanmak adına bir okulun taşınması için çalışmalar başlatıldı. Durum böyle olunca belediye sarayı ve önünde geniş bir alan kazanılmasının önünü açılmış oldu. Zaten satılması yönündeki bir teklifin baştan kabul edilmemesi gerekirdi. Ama bu konu Ağustos oturumunda görüşüldüğünde olduğu gibi, ben hala aynı düşüncemi sürdürüyorum. Bırakın ileriye dönük boyutları olan bu projeyle ilgili olarak kararı yeni göreve başlayacak başkan versin” diye konutlu.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada SGK İl Müdürlüğü"nün Aydın Belediye Sarayını satın almak için yaptığı başvurunun geri çevrilmesine ve inşaat çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verildi.