AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZEMİR-Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde şu kararlar alındı:

Şehrimiz imar planına yapılan itirazlar ve yapılan tadilat teklifleri ile ilgili 17 adet dosyaya ait Meclis İmar Komisyonun raporu kabul edildi.

Açık ve kapalı çıkmalarla ilgili Meclis İmar Komisyonu raporu kabul edildi.

Aydın Merkez Orta Mahalle tapunun 519 ada 58 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 325.85 metre kare yüzölçümlü parselde 1.05 metrekareye tekabül eden 3/931 paylı belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere kıymet takdir komisyonunca yapılacak kıymet taktirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Aydın Merkez Cumhuriyet(Efeler)Mahallesi tapunun 624 ada, 152 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 283.03 metrekare yüz ölçümlü parselde 7.59 metrekareye tekabül eden 759/23803 paylı belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere kıymet takdir komisyonunca yapılacak kıymet taktirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Fen İşleri Müdürlüğü Merkez Üretim Tesisleri bünyesinde faaliyet göstermekte olan bütçe içi iktisadi işletme ile ilgili ana sözleşme kabul edildi.

Çocuk Kültür Merkezlerinde ADÜ işbirliğiyle Bilim Merkezi kurulması ile ilgili madde kabul edildi.

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yıl dönümü olan Yedieylül Şenlikleri bünyesinde Uluslararası motorsiklet festivali, konserler, folklor gösterileri, sosyla ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi ve masrafların belediye bütçesinden ödenmesi ile ilgili madde kabul edildi.

AKP'li Meclis Üyesi Mehmet Tuğcu, şenlik programından güvenli olmadığı nedeniyle Motorsiklet Festivali'nin çıkartılmasını istedi. Başkan Yardımcısı Kamil Kaya Motosiklet Festivali'nin meraklıları olduğunu söyleyerek festivalden çıkarılmaması yönünde görüş bildirdi. Bu madde oy birliği ile kabul edildi.