Aydın Belediye Meclisi'nin Nisan ayı 2. oturumu, belediye meclis salonunda yapıldı. Nisan ayı ikinci oturumunda Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na Aydın Valiliği, İl Özel İdaresi ile protokol yapma ve imzalama yetkisi verildi.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapılan toplantıda şu gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı:
“Şehrimiz imar planına yapılan itirazlar ve plan tadilat teklifleri ile ilgili 25 adet dosya Meclis İmar Komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi.
Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararına istinaden, Koruma Amaçlı İmar Planının plan müellifine iletilmesi ve ivedilikle tamamlanarak belediyemize sunulmasının uygunluğuna Meclis İmar Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile karar verildi.
Aydın Merkez Yedieylül Mahallesi tapunun, 6515 ada, 9 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 303.16m2 yüz ölçümlü parselde 19.79m2'ye tekabül eden 1979/30316 paylı Belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 1914 ada, 22 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 4.78m2 yüz ölçümlü Belediye sıyrık arsasının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 1452 ada, 29 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 18.93m2 yüz ölçümlü Belediye sıyrık arsasının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Merkez Güzelhisar Mahallesi tapunun, 1352 ada, 23 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 365.34m2 yüz ölçümlü parselde 6.09m2'ye tekabül eden 203/12178 paylı Belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi tapunun, 443 ada, 83 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 341.77m2 yüz ölçümlü parselde 24.96m2'ye tekabül eden 1257/17213 paylı Belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Merkez Kuyulu köyü tapunun, 251 ada, 1 parselde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 1327.46m2 yüz ölçümlü parselde 1200.24m2'ye tekabül eden 60012/66373 paylı Belediye hissesinin emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Merkez Kurtuluş Mahallesi tapunun, 303 ada, 36 ve 37 parsellerde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 3.80m2 ve 4.65m2 yüz ölçümlü Belediye sıyrık arsalarının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Merkez Kurtuluş Mahallesi tapunun, 807 ada, 179, 246 ve 247 parsellerde kayıtlı imar planında İlköğretim ve Ortaöğretim Okul alanında kalan 1747.10m2, 505.30m2 ve 12.58m2 yüz ölçümlü Belediye arsalarının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Merkez Zafer Mahallesi tapunun, 1930 ada, 3 parselde kayıtlı imar planında sosyal tesis alanında kalan 1147.38m2 yüz ölçümlü Belediye arsasının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.
Aydın Merkez Kemer Mahallesi tapunun, 2593 ada, 1 parselde kayıtlı imar planında ticaret alanında kalan 796.56m2 yüz ölçümlü Belediye arsasının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.
Aydın Merkez Kemer Mahallesi tapunun, 2305 ada, 44 ve 45 parsellerde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 303.44m2 ve 391.53m2 yüz ölçümlü Belediye arsalarının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.
Aydın Merkez Kuyulu Köyü tapunun, 225 ada, 40, 41, 42, 43 ve 44 parsellerde kayıtlı imar planında konut alanında kalan 635.95m2, 639.99m2, 640.06m2, 640.34m2 ve 632.32m2 yüz ölçümlü Belediye arsalarının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.
Aydın Merkez Hasanefendi Mahallesi tapunun, 349 ada, 16 parselde kayıtlı 164.00m2 yüz ölçümlü Belediye arsasının emlak beyan değerinin altında kalmamak üzere, Kıymet Takdir Komisyonunca yapılacak kıymet takdirine göre satılması, takası veya devir şeklinde verilmesi hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Eski Yedieylül İlköğretim Okulu alanı için, Aydın Valiliği İl Özel İdaresi ile protokol yapmak ve imzalamak üzere Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçoğlu’na yetki verilmesi hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Merkez Cumhuriyet (Zeybek) Mahallesi tapunun 617 ada, 58 parselin ekli kamulaştırma haritasında B parsel olarak gösterilen kısmının kamulaştırılmasını teminen 3194 sayılı kanunun 10.maddesi gereğince 2007-2011 yıllarını kapsayan 5 yıllık imar programına alınması hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
İlimiz Merkez Orta (Ata) Mahallesi 818 ada 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 nolu parsellerde kayıtlı taşınmazların belirtilen miktarlarının satın alınmasını teminen kamulaştırılması için 2007-2011 yıllarını kapsayan 5 yıllık imar programına ilave edilip edilemeyeceği hususu Meclis İmar Komisyonu ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Aydın Merkez Cumhuriyet (Zeybek) Mahallesi tapunun 617 ada, 80 parselde kayıtlı taşınmaz üzerindeki 1/2 paylık belediye hissesinin TOKİ ile imzalanan protokol gereğince ilköğretim okulu yapılmak üzere 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesi gereğince Toplu Konut İdaresi Başkanlığına bedelsiz devrinin yapılmasına Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile karar verildi.
Meşrutiyet (Girne) Mahallesi 1154 ada 7 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde kurulu zemin kat 1 nolu bağımsız bölümdeki Aydın Belediyesine ait aşevi ile Orta (Ata ) Mahalle 2024 ada 3 parselde Dispanser olarak Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü adına kayıtlı taşımazların takası ile ilgili Belediye Meclisinin 04.03.2010 tarih ve 70 sayılı kararının tashihi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Tapu tescil edilmek üzere tüm mahalle sınırlarının ve isimlerinin belirlenmesi hususu Meclis İmar Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
Adnan Menderes Mahallesi Sanayi Köprüsü yanında bulunan Parka Meclis İmar Komisyonu raporu doğrultusunda Hilmi Uçmaklı isminin verilmesine oy birliği ile karar verildi.
Mimar Sinan Mahallesi 2325 Sokakta bulunan parka Muhsin Yazıcıoğlu, Efeler Mahallesi 2292 Sokakta bulunan parka Şehit Muzaffer Bakış isimleri verilmesine Meclis İmar Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile karar verildi.
Aydın Merkez Ata Mahallesi Hacı Arif Bey Sokak üzerinde bulunan ve daha önce İl Jandarma Komutanlığınca “Çocuk Suçlarını Önleme Merkezi” olarak kullanılan binanın, “Çocuk Kültür Merkezi” olarak faaliyet göstermesi ve söz konusu merkeze Dr.Reşit GALİP isminin verilmesine Meclis Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile karar verildi.
Hıdırellez Etkinliklerinde Roman Sosyal Güzelleştirme Derneği ile işbirliği yapılmasına Meclis Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu raporu doğrultusunda oy çokluğu ile karar verildi.
İlimizde her hafta Cumartesi günü kurulmakta olan Cumartesi (Soğukkuyu) pazar yerinin 30 Haziran 2011 tarihine kadar mevcut Cumartesi pazaryerinde kayıtlı bulunan esnafların haklarının korunması kaydı ile Orta Mahalle Tekstil Bulvarı’na taşınması ve her hafta bu alanda kurulmasına Meclis Esnaf ve Pazaryeri Komisyonu raporları doğrultusunda oy birliği ile karar verildi.
İdari İşler Birim Amirliği ve Fen İşleri Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisinden 2 adet Çift Kabinli Pikap alınması ve parasının Fen İşleri Müdürlüğü Bütçesinden ödenmesine Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy çokluğu ile karar verildi.
Aydın’da hizmet vermekte olan kamu hastanelerinin su ücret tarifelerinde değişiklik yapılması hususu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda konunun incelenmesine, bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesine oy birliği ile karar verildi”