Aydın Belediyesi’nin kuruluşunun 130. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konsere Belediye Başkan Vekili Ahmet Gümüş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Belediye Meclis Üyesi Şuayip Yeğen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şef Özcan Yılmaz yönetiminde gerçekleşen ve Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel türkülerinin seslendirildiği konser yaklaşık iki saat sürdü. Aydın yöresine ait türkülerde koroya folklor kıyafetleriyle eşlik eden gençler geceye ayrı bir renk kattılar.
Koro Şefi Özcan Yılmaz konser sonunda yaptığı konuşmada, “6. sanat yılımızı bitirdiğimiz şu dönemde, hiç yılmadan ve bıkmadan kendi değerlerimiz olan türkülerimizi yaşatmak ve genç kuşaklara aktarmak için olanca gücümüzle emek vermekteyiz. Koromuzun bugünlere ulaşmasında büyük katkıları olan ve desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
Aydın Belediye Başkan Vekili Ahmet Gümüş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin’i koroya çiçek vermek üzere sahneye davet ederken yaptığı konuşmada, “Bizlere böylesine güzel bir gece yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu konserlerinizi daha sık yapmanızı sizlerden rica ediyorum” şeklinde konuştu.