İlk olarak Yedieylül Mahallesi"nde pilot bölge olarak hizmete sunulan Yaşam Merkezi"nin içerisinde "Okuma Odası"da bulunuyor. Kütüphanesi bulunan "Okuma Odası"nda günlük gazeteler de alınacak. Yaşam Merkezi"nde sportif ve kültürel aktivitelerin yanında mahalle sakinlerine Aydın Belediyesi tarafından eğitim seminerleri de düzenlenebilecek. Yedieylül Yaşam Merkezi"nin yanında bulunan sahalara eşya dolapları ve soyunma kabinleri yapılacak. Yedieylül Yaşam Merkezi"nin açılış kurdelesini Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gümüş ve mahalle sakinleri kestiler.

Açılış sonrası Yedieylül Yaşam Merkezi"ne gelen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yaklaşık 6 hafta önce söz verdiğimiz gibi bugün burayı hizmete açtık. Bu tesisi sizlerle birlikte işleteceğiz. Burayı sadece kahve olarak düşünmeyin. Önümüzdeki hafta bayramdan sonra 08.30-09.30 saatleri arasında beden öğretmeni eşliğinde erkekli-kadınlı kültür fizik hareketleri yapacağız. İlk gün ben de sizlere katılacağım. Sağlıklı yaşam sadece yediğimiz, içtiğimizle olmuyor. Spor da yapmamız gerekiyor. Onun için herkesi eşofmanlarını giyip burada yapacağımız sportif faaliyetlere davet ediyorum” dedi.

FAKİR VE MUHTAÇLAR İÇİN BAĞIŞ KUTUSU

Vatandaşlardan yılbaşına kadar çay-kahve ücreti alınmayacağını belirten Başkan Çerçioğlu, “Bu mekana fakir ve muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere camdan bağış kutusu koyduk. Bu kutuya içtiğiniz çay kahve parasını, gönlünüzden ne koparsa atınız. Gerçekten bir lokma ekmek parasına muhtaç insanlar var. Sokakta yaşayan çocuklarımız için harcayacağız burada toplanan paraları. Bir lira 2 lira demeyin, inanın damlaya damlaya göl olur. Belediye başkanının kadın olmasının da böyle yanı var. Annelik duygusuyla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Hüdaver Avşar isim bayan, Yedieylül Mahallesi"nde yaşayan vatandaşlardan bir isteği olduğunu belirterek, “Sabahları hanımlar beylerin ellerine çöp poşetlerini veriyor. Erkekler de araba çalışırken bu poşetleri gelişi güzel yerlere atıyorlar. Lütfen kimse çevremizi kirletmesin, çöplerini de yere atmasınlar” ifadelerini kullandı.

KADINLARLA AYLIK PERİYODİK TOPLANTILAR

Yedieylül Mahallesi sakinlerinin istekleri ve arzuları doğrultusunda her hafta bu mekana geleceğini belirten Başkan Çerçioğlu, şunları söyledi: “Bayramdan sonra ayda bir kere de sabah sporundan sonra hanımlarla periyodik olarak sosyal ve toplumsal sorunları tartışacağız. Ben üzerime düşen görevi yerine getireceğim. Mahalle sakinlerine tek tek kartvizitini de dağıtan Başkan Çerçioğlu, “Sosyal ve toplumsal sorunlarınız olduğun da beni telefonla arayabilirsiniz”