"Türkiye'ye ne zaman döneceksiniz?" sorusunu cevaplayan Dalan, ABD'deki bir devlet hastanesinden temmuz ayına kadar bir rapor aldığını ve bunu Türkiye'de savcılar gönderdiğini kaydetti.
Star TV ana habere telefonla bağlanarak Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Bedrettin Dalan, Poyrazköy'deki arazinin tasarrufunun kendi yönetimlerinde olmadığını belirterek, arazinin kamulaştırma davasının sürdüğünü belirtti.

"Araziyle işimiz yok" diyen Dalan, kazı çalışması sonrasında gözaltına alınanları tanımadığını içlerinden birini bir kez o bölgede gördüğünü kaydetti.

Poyrazköy'deki arazide bulunan cephanelik ile ilgili soruları cevaplayan Dalan, kendisine komplo kurulduğunu belirterek, "Öyle bir yere gömmüşler ki hem Silahlı Kuvvetler zan altında olacak hem de ben. Şeytanın aklına gelmeyecek hadise. Bu silahların hepsini toplasanız bir taburun silahları kadar etmez. Psikolojik bir hareket yürütülüyor.Türkiye bu psikolojik hareketi aşacaktır" dedi.

Bu organizasyonun arkasında Türkiye devletinin içine sızmış bir takım örgütlerin var olduğunu belirten Dalan, Dündar'ın "Türkiye'ye ne zaman döneceksiniz?" sorusuna ise "Sağlık sorunlarım sürüyor. Temmuz ayının ortasına kadar rapor alıp Türkiye'de savcılıklara gönderdim" cevabını verdi.

Bedrettin Dalan, Türkiye'ya dönüş konusunda doktorlarının talimatları doğrultusunda hareket edeceğini ifade etti.

Dalan, "Hiç bir şekilde kuşkulara yol açmaz benim burada olmam. Yargıtay Başkanı bu davanın siyasallaştığını söyledi. Ben bu durumda gelip bu davanın ortasına çıkmam. Sağlık problemlerim ölümcül bir şekile dönerse ne yaparım. Bu dava siyasallaştı. Siz de isyan etttiniz. Beğenmedikleri insanlara kara çalıyorlar. Bu dava vesile edilerek insanların terörist gösterilmesi beni üzüyor. Buradaki Yunan doktorlar Mehmet Haberal için Türkiye'nin altın insanıdır dedi. Haberal şu anda tutuklu tedavi görüyor. Ben bu durumdan ızdırap çekiyorum" diye konuştu.

Bedrettin Dalan Ergenekon soruşturmasıyla ilgili yanlışlıkların bozulacağına inandığını söyledi.

Milliyet