Bedelli askerlik yasası, ünlüler dünyasından birçok ismi de yakından ilgilendiriyor. İşte bedelliden yararlanacak olanlar ve bu hakkı kaçıranlar.

Önümüzdeki günlerde çıkacak bedelli askerlik yasası, ünlüler dünyasında heyecan yaratırken yaş sınırının 30 olarak belirtilmesiyle bazı ünlülerin bedelliden yararlanamayacağı ortaya çıktı.

Sınırı 30 yaş olması beklenen yasayı kıl payı kaçıranlar arasında Tolgahan Sayışman (29), Kıvanç Tatlıtuğ (28), Burak Özçivit (27) Murat Dalkılıç (28) gibi isimler var.

Bu durumda bedelli askerlikten yararlanabilecek ünlüler arasında Kenan Doğulu (37), Yalın (31), Gökhan Özen (32), Okan Yalabık (33), Mete Horozoğlu (36), Sarp Apak (30), Tolga Karel (33), Murat Boz (31) var. Bedelli askerlik haberlerinde adı en çok geçen isimlerden Kenan Doğulu, Amerika'da kurduğu müzik ve prodüksiyon şirketi nedeniyle askerliğini tecil ettiriyordu. Doğulu'nun yurtdışında çalışma süresini tamamladığı ve bedellinin yanı sıra dövizli askerliğe de hak kazandığı öğrenildi. Doğulu, isterse askerliğini 'dövizli' ya da 'bedelli' yapabilecek.

ŞAHAN KARARSIZ

Aşırı kilosu nedeniyle 'askerliğe elverişsiz' raporu alarak askere gitmeyen Şahan Gökbakar'ın bedelli yasasından yararlanıp yararlanmayacağı merak konusu olmuştu.

Yeniden muayeneye girip kilolarını askerliğe elverişli olduğunu gösterirse askere gidebilecek olan Gökbakar, "Şu anda bir karar almış değilim" demekle yetiniyor.