Elitaş, TBMM'de gazetecilerin, ''bedelli askerliğe'' ilişkin sorularını yanıtlarken, ''Önümüzdeki hafta muhtemelen bu işin son noktası konulacak. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum'' dedi.
 
Mustafa Elitaş, şöyle devam etti:
''Önümüzdeki hafta muhtemelen Salı günü gündeme gelebilir. Tasarı haline geldikten sonra TBMM'ye gönderirler. TBMM kendi takvimi doğrultusunda bunu değerlendirir. Siyasi parti guruplarının bu konuya olumlu yaklaşımlarının var olduğunu biliyorum ama CHP konusunda kanaatim tam net değil. Çünkü grup başkanvekilinin biri 'hayır' diyor. Genel Başkan 'destekliyoruz' diyor. Hatta kanun teklifleri var. Şu anda CHP'nin sözcüsünün kim olduğu karışık ama Genel Başkan'ın söylediğine itimat etmek gerekiyor.''
 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, ''konunun referanduma götürülmesi teklifinde bulunduğunun'' anımsatılması üzerine Elitaş, ''Sayın Hamzaçebi şunu bilmeli ki hiçbir kanun referanduma götürülemez'' dedi.
 
Bir başka gazetecinin, ''Salı günü grup toplantısında mı açıklanır?'' sorusuna Elitaş, ''Muhtemelen öyle olur gibi geliyor'' yanıtını verdi.
 
TÜSİAD BAŞKANI: VİCDANIM RAHAT DEĞİL
 
TÜRKİYE Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, bedelli askerlik konusunda fırsat eşitliği açısından çekinceleri olduğuna işaret ederek, "Bir anne olarak vicdanımda pek de rahat edemiyorum" dedi.
 
Hükümetin son yaptığı bedelli askerlik konusundaki soruya yanıt veren Boyner, Türkiye’nin rasyonel bir güvenlik politikasına ihtiyacı olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
 
"Ülkelerin güçlü ordulara ihtiyacı var. Türkiye’nin beşeri sermayeye de ihtiyacı var. Gençlerin nasıl yetiştiği, yaşamlarının ne kadar eğitimde harcadığı da önemli. İkisinin arasında rasyonel bir yere gelebiliriz. Bu teknik bir konu. TÜSİAD 'ordu nasıl yönetilmeli' konusuna bir çözüm geliştiremez ama, şunu da görüyorum. Yavaş yavaş askerlik süresi düzenlenmiş, daha rasyonel ve güvenli, teçhizat açısından profesyonelleşmiş bir ordunun, şu anda yaşanan düşük yoğunluklu savaşla mücadele konusunda önemli. Bedelliye gelince burda bir sorun olduğu ortada. Ama şu var, bunu bir anne olarak söylüyorum. Fırsat eşitliği açısından vicdanımda biraz rahat edemiyorum. İhtiyacı olanlar var, tek tek baktığınızda haklı sebepleri olabilir ama bu bir vicdan meselesi bana o kadar kolay gelmiyor."