Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Yılmaz, bedeli askerlik ile gerekli açıklamayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirterek, "Gündemimizde bedeli askerlik için referanduma gidilme gibi bir şey yok. CHP Gurup Başkan Vekilinin bedeli askerlik çıksın diye bir yasa teklifi var. Bir taraftan bir yasa teklifi vereceksin. Ondan sonrada referandumu dile getireceksin. Bunun bir tutar tarafı var mı. Kendin istiyorsun iktidar partisi istiyor. Neden referanduma gideceksin. Boşuna zaman kaybı, boşuna masraf değil mi. Tutarlı olmak lazım" dedi.

Türkiye'nin gündeminde, vicdani redde verilen hapis cezasını kaldırılıp tek cezaya düşürmek olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bunu da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararına uyumlu bir hale getirmek için Türkiye'nin yapması gereken bir yükümlülük. Türkiye'de zorunlu askerlik var ve her zaman da olacak, hiçbir sıkıntıda yok" dedi.
Cudi de ele geçirilen patlayıcılar ve Mersin'de yakalanan 8 terörist için de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Araştırmalar devam ediyor. Hep söyledik terörle mücadele devam edecek. Terör çıkmaz sokaktır. 300 kilogram deniyor. Ama basına düşmeyen ve ele geçirilen de var. Güvenlik güçlerimizin hepsine çok teşekkür ediyorum. Çok iyi çalışıyorlar. Mersin'de ele geçirilen teröristler ise daha önce bir çok olaya karıştıklarını itiraf ettiler. Dolayısıyla devletimiz çalışıyor" açıklamasında bulundu.