BDP, grup toplantısını yine Diyarbakır’da yaptı. Demirtaş, krizin aşılmasını istediklerini belirtti.
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bugün BDP’lileri davet ettiğini belirterek, AK Parti temsilcilerinin de görüşmede yer alabileceğini söyledi. Çiçek, BDP’li yetkililerle kayıt yaptırma ve andiçme konusunda daha önce görüştüğünü hatırlatarak, “BDP’ye daha önce yaptığım çağrıyı yineliyorum.
 
Bugün saat 13.00’de kendilerini davet ettim. Ümit ederim bu davete icabet edecekler. AK Parti grubundan arkadaşlarımızı da davet ettim. Onlar da katılabilecekler” dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclisin bir parçası olduğunu ifade ettiği BDP’nin TBMM’ye gelip Türkiye ile ilgili düşüncelerini dile getirmelerinin en doğru olan yol olduğunu belirterek, “Bunun için de yemin etmeleri gerekiyor” dedi. Ayrıca, TBMM Başkanı Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’i kabul etti. Basın mensuplarına sadece toplantının başında görüntü alma izni verildi.
 
ÇÖZÜM İÇİN DİYALOG
Meclisi boykot kararının ardından grup toplantılarını Diyarbakır’da yapma kararı alan BDP, 24. dönem 2 Grup toplantısını da bu hafta Diyarbakır’da yaptı. Halka açık toplantıya katılım yoğun oldu. Toplantı salonunda, geçen hafta olduğu gibi tutuklu 6 milletvekilinin koltuklarına isimleri asılarak boş bırakıldı.
Toplantıda konuşan BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin önünün açılabilmesi için parlamento inisiyatif alması gerektiğini söyledi. Çözüm için diyalog ve mutabakat çağrısı yapan Demirtaş, “CHP’nin yapmış olduğu mutabakatla bizim aradığımız mutabakatın yakından uzaktan alakası yoktur. Türkiye’nin yapısal problemleri çözülmeli. Demokratik Özerklik barışa giden yolun anahtarıdır” dedi.
 
MUTABAKAT ARANIYOR
Mutabakat arayışını sürdüreceklerini ifade eden Demirtaş, “Bizim aradığımız mutabakat Türkiye’nin geleceği ile ilgilidir. Bu nedenle ısrarlıyız. CHP’nin yapmış olduğu mutabakatla bizim aradığımız mutabakatın yakından uzaktan alakası yoktur. Türkiye’nin yapısal problemleri çözülmeli. Yoksa bu mutabakatın anlamı yoktur” dedi.