BBP Genel Merkezi"nde partililerin meraklı bekleyişi, Muhsin Yazıcıoğlu"nun ölümüne ilişkin haberin ardından yerini gözyaşı ve feryada bıraktı

BBP Genel Merkezi dün gün boyunca, bazen ümit, bazen öfke, bazen de ümitsizliğe sahne oldu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın saat 15.30 sıralarında Muhsin Yazıcıoğlu"nu taşıyan helikopterin enkazının yerinin tespit edildiğini açıklaması, partililerde az ihtimal de olsa “yaşıyor olabilir” ümidi yarattı.
BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu"nun başkanlığındaki parti yöneticileri, olaya ilişkin açıklamaları Yazıcıoğlu"nun makam odasında değerlendirdi. Parti çalışanları gelişmeleri televizyonlardan takip etti.
Yazıcıoğlu"nun öldüğüne ilişkin haberlerin televizyonlara ve ajanslara düşmesi, umutları sona erdirdi. Buna karşın, genel merkez yöneticileri ve partililer, genel başkanlarının yaşamını yitirdiğine dair resmi bir açıklama yapılana kadar sessizliğini korudu. Partililer ve Alperen Ocakları"na mensup gençlerin taşkınlık yapmasını önlemek amacıyla, Genel Merkez binası boşaltıldı. Bekleyişlerini sürdüren Alperen Ocakları ve BBP"liler, televizyon kanalları ve cep telefonlarındaki radyolar aracılığıyla enkazdakilerle ilgili bilgi almaya çalıştı.

Topçu bayıldı
Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, Alparslan Türkeş"in öldüğü 4 Nisan 1997"de ülkücülerin yaptıkları taşkınlıklar üzerine BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu"nun, “Ben böyle ülkücülüğü neyleyim” dediğini hatırlatarak, kalabalıktan makul ve vakarlı duruş sergilemelerini istedi.
Kazanın duyulduğu andan itibaren basının karşısına çıkan Topçu, ölüm haberinin ardından bayıldı. Topçu ve fenalık geçiren partililere, 112 acil uzmanları müdahale etti. Bazı partililer hastaneye kaldırıldı. Bekleyenlerin büyük çoğunluğu birbirlerine sarılarak ağladı.
Genel merkez binasına Yazıcıoğlu"nun dev bir posteri ve Türk bayrağı asıldı. “Biz de üşüyoruz Koca Reis” pankartı açıldı. Türk Kızılayı da genel merkez önüne iki çadır kurdu. Polisler tarafından güvenlik önlemleri alınırken, genel merkez binasının çevresinde de ambulanslar bekletildi.

Yüzünü görene kadar
BBP Genel İstişare Kurulu üyesi Hasan Çağlayan, saat 18.00"de, televizyonlara ulaşan bilgilerin olumsuz olduğunu belirterek, “Bizim bizzat olay yerinde bulunan, görevli kardeşimizin "değerli başkanımızın yüzünü bizzat gördüm" diyene kadar bizce kesin değil. Yüzünü görmeden doğrulamıyoruz, bekleyeceğiz” dedi.
Ölüm haberinin televizyonlardan ardı ardına verildiği sıralarda, Genel Merkez sessizliğe gömüldü. Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez"in “Başımız sağolsun, ortak vicdanımızı kaybettik” açıklamasıyla, iki gündür Yazıcıoğlu"nun ölümünü kabullenmeyen partililer, gözyaşlarına boğuldu.

MİLLİYET