Konuyla ilkgili açıklama yapan BBP Aydın Belediye Başkan Adayı Mehmet Yeter, olay olduktan ilk 4 saat içinde hemen arama yapılsa belki kaza yerine ve yaralılara o gün ulaşılabilirdi. Ancak bilgi kirliliği nedeniyle zamanında arama yapılamadı” dedi.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin Kahramanmaraş yakınlarında düşmesinin ardından devam eden arama kurtarma çalışmaları BBP Aydın İl Başkanlığı'nda endişe ile takip ediliyor. Sürekli dua ettiklerini ve her geçen dakika endişelerinin arttığını belirten BBP Aydın Belediye Başkan Adayı Mehmet Yeter, “En büyük temennimiz Yüce Allah"ın genel başkanımızı bize, Türk Milleti"ne ve ailesine bağışlamasıdır. Endişe içindeyiz ama, ümitle bekliyoruz. Her şey kaderi ilahi neyse öyle tecelli edecektir. Bu olay bütün milletimizi üzüntüye sevk etmiştir. 2 günden beri partimize ve değişik kesimlerden insanlar gelip acımız paylaştı. Bu zor günümüzde acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca arkadaşlarıma ve dava arkadaşlarıma gönüldaşlarıma sabır ve metanet tavsiye ediyorum” dedi.
“KISITLI İMKANLARLA ALINAN TEKNOLOJİ BU ZOR GÜNDE NEDEN KULLANILAMADI”
Kendi kanaatlerine göre teknolojinin yeterince kullanılamadığını ve bundan dolayı dertli olduklarını ifade eden BBP Aydın Belediye Başkan Adayı Mehmet Yeter, “Bana göre, devletin kısıtlı imkanlarına rağmen bu zor günlerde kullanılmak üzere alınan teknolojik cihazlardan, maalesef burada yeterince faydalanılamadı. Bizim devletimizin zayıf olduğuna inanmıyorum. Hem askeri manada hem de teknolojik anlamda bu iklim şartlarına uyum sağlayabilecek hem komandolarımız hem de donanımımız var. İnsan hayatı söz konusu olduğu için bu imkanlar daha etkin şekilde kullanılabilir. Ama dünyaya da bir kötü örnek oldu. İyi niyetle düşünmek istiyoruz ama, aklımıza her şey geliyor” dedi.
Yeter, bilgi kirliliğinden de şikayetçi olarak “Özellikle kazanın olduğu ilk zaman müthiş bilgi kirliliği vardı. En önemli saatte insanlar bir beklenti içerisinde bulundu. Yararlıların hastaneye geleceği söylendi. Bu nedenle ilk anda arama girişiminde bulunulmadı” sözlerine yer verdi.