Belediyeler, Kurban Bayramı"nda vatandaşların ziyaretlerini rahat yapabilmeleri ve ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için bayram hazırlıklarını tamamladı. Bayram süresince Ankara"da otobüsler ücretsiz olurken İstanbul ve İzmir"de ise ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. Antalyalılar ise bayramda nostaljik anlar yaşayacak.

-ANKARA"DA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ-


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Kurban Bayramı süresince EGO otobüslerinin ücretsiz olarak yolcu taşıyacağını bildirdi. Belediye Meclisi aldığı diğer bir kararla tüm resmi, milli ve dini bayram ilan edilen günlerde yeni karara gerek kalmaksızın EGO"ya bağlı tüm otobüslerin ücretsiz taşıma yapması teklifini kabul etti. EGO Genel Müdürlüğü"nden yapılan açıklamada “Başkent Ankara da bir klasik haline gelen ve her bayram milyonlarca başkentliyi sevindiren konuyla ilgili önergede, 16 Kasım 2010 Salı gününden başlayarak, 19 Kasım 2010 Cuma günü dahil olmak üzere Kurban Bayramı süresince otobüslerin ücretsiz taşıma yapması, bundan sonra da Bakanlar Kurulu kararı çıktığı takdirde resmi tatil olan resmi milli ve dini bayramlarda ücretsiz taşımanın yeni bir karara gerek kalmaksızın otobüslerin ücretsiz taşıma yapması yönünde karar alınması oy birliği ile kabul edildi” denildi. Bayram süresince Ankaray ve metro hatlarında ise ücretsiz ulaşım veya indirim olamayacak.

-İSTANBUL YÜZDE 50 İNDİRİMLİ-

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ise Kurban Bayramı süresince İETT otobüsleri, metrobüs, şehir hatları vapurları, metro, hafif metro, tramvay ve Taksim-Kabataş arasındaki hizmet veren Füniküler Sistem'in yüzde 50 indirimle hizmet vermesini kararlaştırdı. Belediye İstanbulluların rahat bir bayram geçirmesi için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, arife ve bayram günlerinde otobüs sefer sayısının arttırılacağını kaydetti.

-İZMİR"DE BAYRAM ULAŞIMI YÜZDE 50 İNDİRİMLİ-


İzmir'de de bayram tatili süresince toplu taşıma ücretlerinde yüzde 50 indirim uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hacılarkırı Mezarlığı, Bornova Mezarlığı, Karabağlar Mezarlığı, Yeşilyurt Mezarlığı, Soğukkuyu-Doğançay-Örnekköy Mezarlıkları, Buca Eski ve Yeni Mezarlık, Balçova Mezarlığı, Narlıdere Aşağı Mezarlığı'na belirlenen duraklardan otobüs seferleri düzenleyerek ek seferler koyacak.

-ANTALYA'DA BELEDİYE OTOBÜSLERİ İLE TRAMVAYLAR BAYRAMDA BEDAVA-

Antalya Büyükşehir Belediyesi ise Kurban Bayramı"nda dört gün boyunca Büyükşehir Belediyesi'ne ait kırmızı otobüsler ile tramvay ve nostaljik tramvayın ücretsiz olacağını bildirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesine ait 40 otobüsle Müze-Eski Mezbaha arasında hizmet veren nostaljik tramvay, Kurban Bayramı süresince vatandaşları ücretsiz taşıyacak. Ayrıca belediye, diğer toplu ulaşım araçları ile ANTRAY'ın ise bayramda normal tarifeden seferlerini gerçekleştireceğini kaydetti.