CHPLideri Deniz Baykal, Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonla ilgili sessizliğini bozarak, ortaya atılan idddiaların doğru olmadığını ileri sürdü. Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, AK Parti hakkında açılan kapatma davası tartışılırken; bir operasyon gerçekleştiğini ve bunun birden bire temel konu haline geldiğini söyledi. İlhan Selçuk'a getirilen yurtdışına çıkma yasağını görmezlikten gelen Baykal, “Selçuk'un 48 saat sonra serbest bırakılması sağlam bir dosyanın olmadığını gösterdi” dedi.
PERİNÇEK SUÇSUZ!

İlhan Selçuk'a, Kemal Alemdaroğlu'na ve Doğu Perinçek'e geçmiş olsun dileklerini ileten CHP Genel Başkanı Baykal, “Doğu Perinçek'e de ortaya atılan iddia ve ithamların hiç birinin çıkmayacağını belirterek geçmiş olsun diyorum.

Böyle olaylar darbeden sonra olurdu. Önce darbe olurdu. Sonra gözaltına almalar başlardı. Bir darbe kültürü, şimdi hukuk ve demokrasi anlayışı içerisinde uygulanıyor” diye konuştu. Baykal, Ergenekon yapılanmasının birçok çeteyi yönlendirdiği yönünde bilgilerin ortaya çıkmasından da rahatsız olduğunu gösterdi.

BAĞLANTIDAN RAHATSIZ

Baykal, şöyle konuştu, “Dışişleri Bakanı, Ümraniye soruşturmasına dikkat edin o iş çok büyüyecek dedi. Ertesi gün Ümraniye Savcısı Zekeriya Öz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı, Ergenekon soruşturmasına başlandı. Herkesi soruşturma yetkisiyle başladı. 2008 Ocak'ından itibaren de savcılık ve polis Ergenekon'la ilgili yazışma ve fezlekede zanlılar hakkında Ergenekon terör örgütü ifadesini kullanmaya başladılar. Dava terör örgütü kademesine yükselmeye başladı. O günden sonra bütün çete olaylarıyla Atabeyler, Sauna, Hırant Dink, Üzeyir Garih, Hablemitoğlu cinayetiyle ilgiliymiş gibi çalışma başladı. Danıştay saldırısını gerçekleştiren kişinin de bu kapsamda ifadesi alındı. İşi genişletme çabası o zamandan beri yürütülüyor”