Bodrumda düzenlene Atatürk Yol Koşusu'nda öğrenciler kıyasıya mücadele etti. 6 guruptan oluşan koşuda, küçük kızlar 1200 metre, küçük erkekler 1500 metre, yıldız kızlar 2000 metre, yıldız erkekler 2500 metre, genç kızlar 3000 metre ve genç erkekler ise 5000 metre koştu.
Sırayla koşulan yarışmada, Koşu sırası yıldız kızlara geldiğinde yaklaşık 30 ilköğretim kız öğrencisi kıyasıya koştu. Koşuda gücü yetmeyen bazı öğrenciler ise fenalık geçirdi bir öğrencinin bileği burkulurken, başka bir öğrenci ise bayıldı. Çok sayıda öğrenci ise gözyaşlarını tutamadı. Koşuyu arkadan takip eden ambulans içi fenalaşan öğrencilerle doldu taştı. Bitiş noktası olarak belirlenen iskele meydanı ise yaralanan, bayılan, ağlayan çocuklarla doldu.
Atatürk Yol Koşusu'nda dereceye giren isimler ise şöyle; küçük kızlarda 1.Aycan Altun, 2. Cansel Yolu, 3.Ece Karakaş oldu. Küçük erkeklerde; 1. Günay Durmaz, 2. Selçuk Barlas 3. Fatih Akın dereceye girdi.
Yıldız Kızlarda ise 1.Zehre Oğuz, 2. Gonca Asar, 3. Gizem Kılınç oldu. Yıldız erkek koşu yarışında 1. gelen ise Yüksel Karadaş olurken, genç kızlarda Zelal Soymuş birinci genç erkeklerdeyse Celal dumanlı 1. oldu.
Dereceye giren öğrenciler Bodrum belediye meydanında düzenlenen törenler ödüllerine kavuştular.