Nazilli Kaymakamlığı makam odasında gerçekleşen törene Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız,Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin katıldı.
Törende konuşan Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt yaptığı açıklamada,”Hızla gelişen teşkilatımızda yeni terfileriyle görevlerinde hizmet etmeye devam edecek personellerimizi ve ailelerini kutluyorum.Teşkilatımıza 21 yaşında katılan bir polis memurunun yaş haddinin 55 olduğu ve yaklaşık 35 yılını teşkilatımızda geçireceği düşünüldüğünde, uzun süre görev verilen bir personel için çağdaş yönetim anlayışına sahip bir kurum olarak, motivasyonunu sürekli en üst seviyede tutacak iyi bir kariyer planlaması yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bu çerçevede hiyerarşik olarak ilk kademelerdeki amir ihtiyacının karşılanması ve belirli bir kıdeme sahip polis memurlarına kariyer yapma imkanı sağlanması amacıyla, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunun 55. maddesinde gerekli değişiklikler yapılarak, "Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru" rütbeleri ihdas edilmiştir.”dedi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ise; ”Her zaman başarıları ile gurur duyduğumuz emniyet teşkilatındaki bu yapılanma sonucu burada bulunan 10 arkadaşımız baş polis rütbesine yükselmişlerdir.Bunca yıl verdikleri emeğin daha da katlayarak devam edeceğini düşünerek arkadaşlarımızı kutluyorum.”diye konuştu.
Baş polislik rütbesine yükselen;Yıldırım Altındiş,Hüseyin Alceylan,Hasan Anıl,Özkan Demirel,Murat Çelik,Ahmet Cihangir,Yaşar Yılmaz,Tarkan Aydın,Erdal Çakır,Bayram Kurtoğlu apoletlerini Kaymakam Caner Yıldız, Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin taktı.