Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yıldönümü sebebiyle İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Kutlamaya Muş Valisi Ali Çınar, İl Garnizon Komutanı Ali Özarslan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç, Muş Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Muş Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, geçmiş yıllarda başörtüsü nedeniyle içeriye alınmayan başörtülü öğrencilerin de yer alması dikkat çekti. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren Muş Hasköy Eşmepınar İlköğretim Okulu öğrencilerinden başörtülü Yıldız Çelik’in ödülünü, Muş Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Ali Özarslan verdi. Şiir dalında dereceye giren Muş Hasköy 100. Yıl Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinden Eylem Basum da ödülünü aldı.

Eylem Basum, başörtülü olduğu için ödülünü alamayacağını düşündüğünü ancak ödülünü alırken hiçbir sıkıntı yaşamadığını anlattı. Yıldız Çelik de ödülünü aldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Ödülü bir komutanın elinden almam, hediyeme daha çok anlam kattı." diye konuştu.

Narkotik köpeklerinin yaptığı gösteriden sonra gelen tüm misafirlere yemek ikramında bulunuldu.