Konya"da Şefkat-Der Kadın Sığınma Evi"nde kalan ve ailesi tarafından, başlık parası karşılığında iki kez zorla evlendirilen Yeliz K."nın hayatı, Sezen Aksu"nun "Ünzile kaç koyun ediyor?" diyerek şarkısında anlattığı dram gibi acılarla dolu...

Ailesinden korktuğu için yüzünü gizleyen Yeliz K."nın yaşamı annesinin ikinci kez evlenmesiyle değişmiş. Devlet yurduna verilen Yeliz K., 16 yaşına kadar yurtta kalmış ve daha sonra da ailesine teslim edilmiş. “Ailem de beni 2 bin 500 TL karşılığında evlendirdi. Bu evliliğimden biri kız, iki çocuğum oldu. 8 yıl evli kaldıktan sonra eşim kuma getirdi. Ardından beni kapının önüne koydu” diyor Yeliz K. o günleri anlatırken...

"Satılıksın"

Evli kaldıkları süre boyunca eşinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını söyleyen Yeliz K., “Başlık parası karşılığında evlendirildiğim için eşim bana "Sen satılıksın" diye sürekli hakaretlerde bulunuyordu” diyor. Eşi kapı önüne koyduktan sonra 3 ay devlete ait sığınma evinde kaldığını, ardından ailesine teslim edildiğini söyleyen Yeliz K., şöyle devam ediyor:

Can korkusuyla yaşıyor

“Ailem bu kez de boşanmamış olmama rağmen 3 bin TL karşılığında beni dini nikâhla evlendirdi. 3 ay evli kaldım. Ama sürekli şiddete uğradım. Bu nedenle evden kaçtım.”

Bir haftadan bu yana kadın sığınma evinde kaldığını belirten Yeliz K., 1 yıldan uzun zamandır çocuklarını göremediğini söylüyor. Ailesine dönmeyi istemediğini anlatan Yeliz K., ekliyor: “Aileme dönsem, bu kez yine beni evlendirirler. O yüzden kesinlikle gitmeyi düşünmüyorum. Ama onların beni aradığını bildiğim içinde can korkusuyla yaşıyorum.”

Milliyet