Belediyeye ait binada hizmet veren Ziraat Odası'nın boşaltılmasını isteyen Belediyenin bu talebine karşılık Ziraat Odası yönetimi binaya astığı afişle hizmet binalarının belediye başkanı tarafından gasp edildiği ileri sürüldü.

Buharkent Belediyesi, 2 yıl önce İlçede kurulan Bin 600 üyeye sahip ilçe ziraat odasının kendilerinden 2 yıllığına 240 TL bedelle kiraladığı hizmet binasını kira sözleşmesi bitiminde tahliyesini istemesiyle ortam gerildi. MHP eski ilçe başkanı olan Ziraat Odası İlçe Başkanı Naim Özdamar, MHP'li Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu'nu bazı konularda eleştirdiği için binadan tahliyelerini istediğini ileri sürerken, kira sözleşmesi bitiminde 240 TL olan iki yıllık kiralama bedelinin 6 Bin TL'ye çıkarıldığını kaydetti. Yeni kiralama ihalesini kazandıklarını fakat ihale şartnamesindeki 6 bin TL'nin 7 gün içerisinde ödenmesi maddesi dolayısıyla ödeme yapamadıklarını ifade eden Naim Özdamar, kira bedelini düşürülmesi içinde Aydın 1. İdare Mahkemesine dava açtıklarını belirtti. 

Ödemeden kaynaklanan sebep ve açtıkları dava dolayısıyla sözleşme yapmadıklarını ve bu nedenle kendilerine 10 Ekim'e kadar binayı boşaltmaları için süre tanındığını belirten Başkan Özdamar, "Odamızın kurulmasının ardından belediyeye ait mevcut oda binamızı belediye encümen kararı ve ihale ile aldık. Ama Başkan, oda yönetimimiz ve benle arasında oluşan şahsi husumet nedeniyle, bizlerden çıkaramadığı husumet acısını Buharkent çiftçisinden çıkartmaya çalışmaktadır. Başkanın yapmış olduğu uygulamaları ve akrabalarını kayırması nedeniyle yaptığımız eleştiriler kendisini ve akrabalarını rahatsız etmiş olacak ki böyle bir uygulamaya koyuldu. Buharkent'te 2 bin 500 tane üreticinin günübirlik işlemlerinin yapıldığı kamu hizmeti gören Ziraat Odasına karşı bir cephe açmıştır. Şahsımıza veya yönetimimize dolayısıyla üreticimize karşı açılan bu cephe sonucunda değişik yollarla bizi bu hizmet binamızdan tahliye ettirme kararını vermiş ve uygulamıştır. Aldığı karar ne temayüllere, ne de Belediye'nin şuana kadar uygulamış olduğu gayrimenkullerle ilgili yaklaşıma veya yasalara uygun değildir. Buharkent Ziraat Odamızın bu binadan başka hizmet verecek binası yoktur" dedi.

"YILLIK KİRA 240 TL'DEN 6 BİN TL'YE ÇIKARTILDI"

İlk olarak kendilerine belediye tarafından oda binasının ‘Belediye Hizmetlerinde kullanılmak üzere kira anlaşmasının bitimine müteakip binanın boşaltılması' talebi iletildiğini fakat daha sonra Belediye tarafından binanın fahiş bedelle tekrar ihale ile kiralanmaya çalışıldığını ifade eden Başkan Özdamar; "Aramızda yaşanan husumetin ardından odamıza insafsızca yapılan bu saldırı komik boyutlara ulaştı. 2 Haziran 2011 tarihinde Buharkent Belediye Başkanlığı İdari ve Mali İşler Müdürlüğü tarafından 2 yıllık kira süresinin biteceğinden dolayı kira akdimizin yenilenmeyeceği bildirildi. Gerekçesi ise ‘Hizmet Binasının Belediye hizmetlerinde kullanılacağından dolayı' kira akdinin bitmesine müteakip binayı boşaltmamız talep edildi. Bu süreç zarfında Buharkent Belediyesi, odamızın tahliyesi için Buharkent Kaymakamlığına yazı yolladı. Fakat belediye encümeni tarafından 16 Ağustos 2011 tarihinde binanın tekrar ihaleye çıkarılarak kiralanacağı ilan edildi. Böylece aradaki husumet nedeniyle belediyenin tahliye yaptırdığı açıkça ortaya çıkmıştır. Ayrıca 2010-2011 kira bedeli yıllık 240 TL iken, yeni ihale ile 2011-2012 kira bedeli 2 yıllık 6 Bin TL olmuştur. Bizde bu ihaleye girip ihaleyi kazandık. Fakat ihale şartnamesine konan ihale bedelinin 7 iş günü içerisinde ödenmesi maddesi bizi zor duruma soktu. Biz bu bedelin düşürülmesi için Aydın 1. İdare Mahkemesine başvuruda bulunduk. Bu kira ise Buharkent için çok fazla bir rakam" şeklinde konuştu.

"BİNAMIZI BELEDİYE BAŞKANI GASP ETTİ"

Yeni kira sözleşmesi imzalanmadığı için 10 Ekime kadar tahliye için süre verilen Ziraat Odası taşınma işlemlerini başlattı. Belediyenin bu tutumuna kızan Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, yaşanan olayların kendisini ve çiftçileri üzdüğünü söyledi. Boşaltılmakta olan ziraat odasının girişine dev bir afiş asan oda yönetimi belediye başkanına olan tepkilerini bu yolla gösterdiler. Hizmet binasının duvarına asılan afişte ‘Çiftçilerimize Hizmet Verdiğimiz Bu Bina Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu Tarafından Gasp Edilmiştir. Kınıyoruz' ifadeleri yer alıyor.

"OLAY ADLİ MAKAMLARA İNTİKAL ETTİ"

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar'ın tahliye sırasında gazetecilere yaptığı açıklamalar hakkında bilgisine başvurulan Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu ise konunun adli makamlara intikal ettirildiğini belirterek açıklamada bulunmayacağını kaydetti.