Kuşadası Belediyesi tarafından yelken ve deniz sporlarının gelişmesi ve başarılı sporcuların ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen kokteylde ilginç görüntülere de sahne oldu. Yelken ve Deniz Sporları'na yaptığı katkı nedeniyle Setur Kuşadası Marina Müdürü Çağlar Altıntaş, Kuşadası'nın CHP'li Belediye Başkanı M. Esat Altungün'e orijinal bir deniz feneri hediye edince, CHP'li Başkan Altungün, Almanya'daki ünlü davaya dokundurmadan yapamadı.
Deniz sporları ve yelkene katkı nedeniyle verilen deniz feneri ödülünü aynı zamanda Kuşadası Yelken ve İhtisas Kulübü üyesi de olan Setur Marina Müdürü Çağlar Altıntaş'ın elinden alan Kuşadası'nın CHP'li Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Deniz feneri denizcilik için çok önemli. Denizde seyir halinde bulunanların yolunu aydınlatıyor. Anlamı çok büyük. Böyle bir ödülü aldığım için çok mutluyum. Ancak, siyasetteki deniz feneri ise Almanya'da yaşanan ve ucu Türkiye'ye kadar uzanan ve içinde parasal
unsurlar bulunan kirli ilişkilerin ulaştığı noktaya gösteriyor. Denizcilerin yolunu aydınlatan bu deniz feneri ne yazık ki siyasetin ne kadar kirlendiğinin önemli bir göstergesi. Bu nedenle, bu anlamlı hediyeyi en güzel yerde muhafaza edeceğim " dedi.